Istraga  ubistva porodice Rakić u Ličkom Osiku

Izvor: Glas javnosti, 21.Maj.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga ubistva porodice Rakić u Ličkom Osiku

BEOGRAD - Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podnelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv šest osoba osumnjičenih za ubistvo porodice Rakić u Ličkom Osiku u Hrvatskoj, oktobra 1991. godine.

Oni su osumnjičeni da su kao pripadnici MUP-a SAO Krajine oktobra 1991. godine na području opštine Teslingrad ubili Maneta Rakića, njegove sinove Dragana i Milovana, ćerku Radmilu kao i Luciju Rakić zbog sumnje da poseduju radio stanicu i da sarađuju sa hrvatskim oružanim formacijama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Oni se sumnjiče da su im vezali ruke i zatvorili usta lepljivom trakom, uveli ih u kombi vozilo marke "Tam", prevezli ih preko Svračkovog sela do kraške jame Golubnjača gde su ih ubili hicima iz vatrenog oružja i potom bacili u jamu.

Telo Lucije Rakić su zapalili kao i vikendicu. Tužilaštvo je u zahtevu istražnom sudiji Veća za ratne zločine Višeg suda u Beogradu predložilo da se okrivljenima odredi pritvor.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.