Izvor: Blic, 16.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga protiv žandarma

Istraga protiv žandarma

Tačno posle pet meseci od povređivanja petnaestogodišnjeg Milana Vasića, policija je dostavila Drugom opštinskom tužilaštvu izveštaj o njegovim ranjavanju, posle čega će biti pokrenuta istraga protiv trojice pripadnika Žandarmerije.

Vacić, inače pitomac Vojne gimnazije u Beogradu, 16. oktobra prošle godine ispred severne tribine stadiona Partizana, neposredno pre početka večitog derbija, pogođen je u lice gumenim metkom, ispaljenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz puške jednog od pripadnika Žandarmerije koji su obezbeđivali utakmicu.

U tužilaštvu smo saznali da je iz Odeljenja za javni red i mir dostavljen izveštaj s iskazima Vasića i drugova koji su bili s njim.

- Vasić se ne seća baš svega, a drugovi su ispričali šta su videli - kaže Zoran Jakovljević, zamenik tužioca, i dodaje da tužilaštvo namerava ovih dana da podnese zahtev za sprovođenje istrage protiv Dražena Dukića, Slađana Marušića i Miodraga Jovanovića, pripadnika Žandarmerije koji se sumnjiče za teško delo protiv opšte sigurnosti. Zamenik tužioca kaže da je nepobitno utvrđeno da su oni pucali ispred severne tribine, a istragom bi trebalo da bude utvrđeno čiji je metak pogodio Vasića. M. P.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.