Izvor: Politika, 25.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga protiv profesora

Smederevo – Vršilac dužnosti okružnog javnog tužioca Gordana Maksimović podnela je juče zahtev za sprovođenje istrage protiv desetoro osumnjičenih u aferi primanja mita i izdavanja lažnih ocena i diploma na Pravnom fakultetu u Kragujevcu. Zahtev je juče po podne dostavljen istražnom sudiji Okružnog suda u Smederevu Predragu Lukiću koji je pre tri dana saslušao osumnjičene profesore i "posrednika" Sašu Jovanovića iz Donje Livadice kod Velike Plane i odredio im pritvor do 30 dana. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Po zahtevu Okružnog tužilaštva, Lukić je juče u večernjim časovima ponovo saslušao osumnjičene, a kako saznajemo, istragu će pokrenuti u ponedeljak.

Da podsetimo, uhapšeni su: dekan Pravnog fakulteta Sveto Purić, prodekan Božin Vlašković, pomoćnik ministra prosvete Emilija Stanković, profesori Ivan Čukalović, Predrag Stojanović, Dragan Petrović, Dragan Bataveljić i Srđan Đorđević, šef Službe za studentska pitanja Zoran Simić i Saša Jovanović iz okoline Velike Plane, za koga se još uvek ne zna precizno u kakvoj vezi je bio sa osumnjičenim profesorima.

Jovanović je, naime, policiji poznat kao trgovac ukradenim automobilima koji je, navodno, prilikom hapšenja smederevske policajce, "upoznao" sa nekim detaljima oko korupcije na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, u šta je umešan kao "posrednik" između profesora i studenata.

Još troje profesora ovog fakulteta koji su naknadno uhapšeni, takođe pod sumnjom da su u dužem vremenskom periodu primali i posredovali u primanju mita od većeg broja studenata, privedeni su sinoć po isteku 48 sati zadržavanja u policiji, istražnom sudiji Okružnog suda u Smederevu. Oni će, kako saznajemo, biti saslušani danas. Reč je o redovnom profesoru obligacionog prava Nenadu Đurđeviću, vanrednom profesoru međunarodnog privatnog prava Mileni Petrović i vanrednom profesoru nemačkog jezika Jasmini Nektarijević.

O. Milošević

[objavljeno: 25.02.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.