Istraga protiv policajke koja je snimila zlostavljanje romskog mladića

Izvor: Blic, 27.Jun.2011, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga protiv policajke koja je snimila zlostavljanje romskog mladića

Policajka Marijana Radivojević, koja je u policijskoj stanici u Vršcu napravila snimak torture nad romskim mladićem Danijelom Stojkovićem, biće udaljena s posla do okončanja krivičnog postupka koji će biti vođen protiv nje zbog neprijavljivanja počinioca krivičnog dela, saznaje nezvanično "Blic".

Policajka Radivojević je u policijskoj stanici u Vršcu 30. juna 2007. snimila kako njen kolega Aleksandar Adamov šutira Danijela Stojkovića, protiv kojeg je bila podneta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << krivična prijava.

Stojković je u ispovesti Blicu ispričao kako su ga tog dana tukli golog dva sata bez prestanka, rukama, nogama i motkom.

- Oca su tukli u drugoj sobi. Molio sam da prestanu, plakao sam, psovali su mi majku cigansku - rekao je Danijel Stojković.

Na snimku se kratko pojavljuje i policajac Bojan Biserčić. Adamov i Biserčić će takođe biti udaljeni s posla do okončenja krivičnog postupka kojiće biti vođen protiv njih.

Ovaj slučaj je već bio predmet istrage 2008. godine, kada je policija dostavila izveštaj nadležnom tužilaštvu. U MUP-u navode da su svi akteri događaja tada negirali da je bilo bilo kakvog fizičkog maltretiranja, pa i sam Stojanović.

Stojanović je juče Blicu ispričao da je tada iz straha negirao da se bilo šta dogodilo.

UPOZORENJE! Snimak sadrži scene nasilja.

Povezane vesti: Ispovest mladića sa snimka policijske torture: Tukli su me dva sata bez prestanka Otkriven identitet policajaca koji su zlostavljali romskog mladića Pogledajte snimak torture: Policajac šutira bespomoćnog Roma Oteto sedam estonskih turista u Libanu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.