Istraga protiv napadača na Francuze

Izvor: S media, 20.Sep.2009, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga protiv napadača na Francuze

Okružno javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo sprovodjenje istrage i odredjivanje pritvora protiv 11 osumnjičenih za svirep i brutalan napad na francuske državljane.

Zahtevom za sprovodjenje istrage osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju pri nasilničkom i bezobzirnom ponašanju za koje je Krivičnim zakonikom Srbije predvidjena zatvorska kazna od 30 do 40 godina zatvora, izjavio je portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

"Oni će u toku današnjeg dana biti izvedeni pred istražnog sudiju Okružnog suda, koji će ih saslušati i odlučiti o zahtevima tužilaštva za sprovodjenje istrage i odredjivanje pritvora", dodao je Zorić.

Osumnjičeni se terete da su 17. septembra, neposredno pred početak fudbalske utakmice Partizan-Tuluz, u bašti kafića "Ajriš pab" na Obilićevom vencu napali francuske navijače i jednog od njih teško povredili.

"Stanje francuskog državljanina je stabilno je, ali je on dalje životno ugrožen i nalazi se na intenzivnoj nezi", izjavio je portparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović.

On je u prethodna dva dana dva puta operisan zbog ozbiljnih povreda najvećeg krvnog suda u organizmu, a osim te povrede, ima ozbiljne povrede mozga, pluća i karličnih kostiju.

Francuska ministarka sporta Rama Jade izjavila da je zaprepašćena prebijanjem navijača fudbalskog kluba Tuluz u četvrtak uveče u Beogradu. Ona je osudila "gangrenu" nasilja u sportu.

Prema njenim rečima, slepo i brutalno nasilje prilikom sportskih manifestacija je prava gangrena i nema mu mesta u sportu. Oni koji posežu za nasiljem moraju biti proterani sa stadiona i sportskog sveta.

Jade je rekla da o tome treba da razmisle klubovi na evropskom nivou, udruženja navijača i vlasti.

Francuska ministarka rekla je da je obaveštena o zdravstvenom stanju povredjenih navijača i da je roditeljima Brisa Tatona koji je u životnoj opasnosti prenela reči podrške i ohrabrenja.

Ona je naglasila da se ta "drama mora rasvetliti i počinioci oštro kazniti" i da će razgovarati sa srpskim vlastima o istrazi.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.