Istraga protiv Crnogoraca i kolumbijke za šverc kokaina

Izvor: Glas javnosti, 02.Apr.2011, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga protiv Crnogoraca i kolumbijke za šverc kokaina

PODGORICA- Crnogorsko državno tužilaštvo naložilo je istragu protiv Radislava i Miloša Markovića sa Cetinja i jedne Kolumbijke osumnjičenih za krijumčarenje 300 kilograma kokaina, zaplenjenog nedavno u nemačkoj luci Hamburg.

Tužilaštvo je naložilo istragu protiv Radislava Markovića državljanina Holandije, njegovog sina Miloša Markovića sa Cetinja i državljanke Kolumbije Glorie Elizabet Siera, sa boravištem u Holandiji, zbog sumnje da su formirali kriminalnu organizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << švercera droge, saopšteno je iz tužilaštva.

Tužilaštvo tereti Radislava Markovića da je osnovao kriminalnu organizaciju koju pored njegovog sina i osumnjičene Kolumbijke, čini više, policiji za sada nepoznatih osoba, iz Bolivije, Holandije, Španije i Srbije.

- Kriminlna organizacija je delovala od polovine 2010. do 28. marta 2011. godine kada su okrivljeni Markovići otkriveni u Crnoj Gori povodom zaplene 300 kilograma kokaina u nemačkoj luci Hamburg", dodaje se u saopštenju tužilaštva.

Markovići, otac i sin, uhapšeni su u utorak na Cetinju i njima je Viši sud u Podgorici, na predlog tužilaštva, odredio pritvor. Kolumbijska državljanka je u bekstvu i tužilaštvo traži njeno pritvaranje.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.