Istraga o radu policije u Fergusonu

Izvor: Akter, 04.Sep.2014, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga o radu policije u Fergusonu

Ministarstvo pravde SAD pokreće široku istragu o radu policije u predgrađu Sent Luisa, Fergusonu, u saveznoj državi Misuri

Istraga je pokrenuta pošto je prošlog meseca policajac belac ubio nenaoružanog 18-godišnjeg crnca.

To će biti zaseban proces u odnosu na već postojeću federalnu istragu o okolnostima pod kojima je 9. avgusta policajac Daren Vilson ubio Majkla Brauna.

Istragu, takođe, vodi i lokalna velika porota u Sent Luisu.

Istraga >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << o radu policije, koju je objavio ministar pravde Erik Holder, baviće se policijskim radom tokom poslednjih nekoliko godina, uključujući načine zaustavljanja, hapšenja i upotrebe sile, kao i obuke policajaca.

Policija u Fergusonu pozdravila je istragu Ministarstva pravde.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

SAD: Ministarstvo pokreće istragu o radu policije Fergusona

Izvor: Blic, 05.Sep.2014, 01:46

Ministarstvo pravde SAD pokreće široku istragu o radu policije u predgrađu Sent Luisa, Fergusonu, u saveznoj državi Misuri, pošto je prošlog meseca policajac belac ubio nenaoružanog 18-godišnjeg crnca...To će biti zaseban proces u odnosu na već postojeću federalnu istragu o okolnostima pod...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.