Izvor: B92, 03.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga 12 godina kasnije

Podgorica -- Vesna Medenica najavljuje "opšežnu" istragu povodom deportacije muslimanskih izbeglica iz Crne Gore 1992.godine.

Vrhovni državni tužilac Crne Gore rekla je da u Tužilaštvu do sada nije postojao zahtev za ispitivanje tog slučaja, o kojem je ona saznala iz štampe. Medenica je rekla da će pokušati da utvrdi da li je crnogorska vlast 1992. godine prekršila ljudska prava izbeglicama iz Bosne, koji su boravili na teritoriji opštine Herceg Novi, prenose u subotu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << crnogorski mediji.

Portparol Haškog tribunala Florens Artman izjavila je ranije da tužilaštvo u Hagu nije detaljno upoznato sa slučajem deportovanja izbeglica iz Herceg Novog, maja 1992. godine, i da taj slučaj treba da procesuira domaće pravosuđe.

Oko 40 Muslimana, izbeglica iz Bosne, privedeno je u maju 1992. godine u Centar bezbednosti Herceg Novi kako bi bili predati vojsci Republike Srpske odnosno Radovanu Karadziću, nakon čega im se gubi svaki trag.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.