Iste kobasice jela su i moja deca

Izvor: Večernje novosti, 22.Avg.2015, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iste kobasice jela su i moja deca

KOBASICE koje sam dao svojim komšijama Žarku i Milesi mesecima unazad jela je cela moja porodica. Ne znam čime su se otrovali, ali sam siguran da nisu od mog mesa - ovo za "Novosti" priča Goran Mičić (50), iz sela Zvečka, kraj Obrenovca, koga je, u četvrtak uveče, policija privela zbog sumnje da je neispravnim namirnicama otrovao Žarka Petrića (70) i izazvao trovanje kod njegove supruge i sestre. Kada je Žarko u sredu uveče preminuo, tužilaštvo nije zatražilo obdukciju, jer se pretpostavilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da je umro od dugogodišnje bolesti. Međutim, samo dan nakon smrti, simptome trovanja dobile su njegova supruga Milesa Petrić i sestra Dragica Stublić. Ispostavilo se da su prethodnih dana svi jeli kobasice koje im je dao komšija iz sela. - U sredu uveče mi je Milesa prijateljski zatražila nešto namirnica, jer, kako mi je rekla, nije imala od čega da napravi ručak - priča Goran, koji, inače, dugo radi u mesnoj industriji. - Pošto sam imao meso u zamrzivaču, dao sam joj nekoliko kilograma dimljenih kobasica, koje smo i sami spremali za večeru. Da sam pomislio da su otrovne, ili neispravne, ne bih ih davao svojoj deci. Mesar iz Zvečke kaže da je bio potpuno šokiran kada ga je policija pozvala na saslušanje, zbog sumnje da je otrovao svog komšiju. INSPEKTORI UZELI UZORKE NAKON davanja iskaza, mesar Goran Mičić pušten je iz policijske stanice. Uzorke mesa koje je dao Žarku Petriću i njegovoj porodici uzele su Veterinarska i Sanitarna inspekcija koje će utvrditi da li su namirnice bile bezbedne i ispravne. - Već 35 godina se bavim obradom mesa. Bio sam vlasnik nekoliko mesara u okolini i nikada nisam imao ni najmanji problem - tvrdi Goran. - Meso koje sam dao svojim komšijama spremio sami lično, kada sam zimus kupio prase u Šapcu, na pijaci. Vodio sam računa, kao i svaki put do tada, o tome da li je uzgajivač proveren i registrovan. Posedujem i fiskalne račune za začine koje sam koristio u obradi. Kuća Petrića u petak je bila prazna. Žarkova supruga i dalje se nalazi na ispitivanjima u Vojno-medicinskoj akademiji. - Od Gorana smo dobili tri kese mesa, od kojih sam dve odložila u zamrzivač, a jednu sam otvorila i spremila ručak na koji je došla i sestra mog pokojnog muža - rekla nam je Milesa Petrić. - Nekoliko sati nakon obroka Žarku je naglo pozlilo, pozvali smo Hitnu pomoć, ali, on, nažalost, nije izdražao. Nije nam palo na pamet da je u pitanju trovanje, jer je on bio srčani bolesnik. Tek sutradan ujutru, visoku temperaturu i stomačne tegobe dobili smo i ja i njegova sestra. Pošto ništa drugo sem kobasica tog dana nismo jeli, lekari su posumnjali da se radi o trovanju.Kuća u kojoj je živeo Žarko sa suprugom Milesom / Foto M. Anđela Da li je, zaista, neispravno meso koje su dobili od komšije, uzrok smrti njenog supruga, Melesa, ne želi da prejudicira. Sačekaće, kako kaže, analize lekara i inspektora. Sve i da se ispostavi da se o trovanju radi, veruje da u tom slučaju Goran nije znao da kobasice nisu za jelo.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Jedan umro od otrovne kobasice, ostali na VMA

Izvor: Mondo, 22.Avg.2015

Uzrok smrti Žarka Petrića (70) iz mesta Zvečka kod Obrenovca, koji je u sredu umro u porodičnoj kući pošto je pojeo roštiljsku kobasicu, još nije utvrđen...Foto: Mondo/ Stefan Stojanović..Ispituje se da li je tragediji kumovao višak natrijum-nitrita, koji se koristi pri pravljenju mesnih prerađevina,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.