Israživanje Svetske Agencije za hranu i poljoprivredu UN beleži rast povećanja indeksa hrane deveti mesec za redom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2021, 12:27

Israživanje Svetske Agencije za hranu i poljoprivredu UN beleži rast povećanja indeksa hrane deveti mesec za redom

Na globalnom nivou cene prehrambenih proizvoda porasle su i u februaru a najviše su poskupele kote za šećer i biljna ulja stoji u mesečnom izveštaju ove organizacije

Indeks hrane FAO prati mesečne promene cene hrane u svetu, a u februaru je iznosio 116,0 poena, 2,4 posto više nego u januaru, a u decembru je bio 26,5 posto veći nego godinu dana ranije.

Nove projekcije FAO predviđaju globalno povećanje upotrebu žitarica od 2,0 odsto a čak 5,5 procenata rasta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svetske trgovine žitaricama. Očekuje se da će svetske zalihe pirinča i pšenice porasti, dok će zalihe grubih žitarica da opadnu.

Rani izgledi za proizvodnju za 2021. Godinu su uglavnom povoljni, ali suše sličnie onima u Afganistanu i Južnom Madagaskaru zabrinjavaju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.