Izvor: B92, 01.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ispitati navode Milenkovića"

Beograd -- Specijalni tužilac traži od MUP-a formiranje posebnog tima koji bi ispitao navode Dejana Milenkovića Bagzija, saznaje B92.

Portparol Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal Tomo Zorić je u Poligrafu B92 potvrdio informaciju da će specijalni tužilac Slobodan Radovanović zatražiti od MUP-a formiranje radne grupe koja će ispitati navode Dejana Milenkovića Bagzija, zaštićenog svedoka na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

"Ideja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << specijalnog tužioca - i njegov nalog će sadržati taj zahtev - jeste da u radnoj grupi budu vrhunski policajci koji imaju iskustva i koji dobro poznaju funkcionisanje i strukturu zemunskog klana. Oni će biti potpomognuti timom zamenika specijalnog tužioca koje on odredi", rekao je Zorić.

Prema njegovim rečima, specijalno tužilaštvo je, nakon što je prošle godine Milenković dao izjavu tužiocu, "preduzelo izvesne korake", ali nije moglo da pokrene opsežniju istragu jer nije moglo biti sigurno da on neće promeniti iskaz na pretresu.

Zorić je odbacio optužbe da je svedočenje Milenkovića namerno tempirano u vreme predizborne kampanje, kako bi bile diskreditovane neke političke ličnosti.

On je isključio mogućnost da se hapšenjem članova zemunskog klana koji su u bekstvu, poput nedavnog hapšenja Aleksandra Simovića, suđenje za ubistvo Đinđića prolongira u nedogled.

"Bićemo za to da se postupak uspešno okonča i, ukoliko bude potrebno, tražićemo razdvajanje postupka, koristeći zakonsku mogućnost. Ima tu još jedna stvar, sve lepo piše u zakonu: Simoviću i ostalim beguncima sudi se u odsustvu", rekao je Zorić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.