Izvor: B92, 26.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispitani svedoci u aferi Mobtel

Beograd -- Istražni sudija Okružnog suda u Beogradu ispitao je danas nekoliko svedoka u aferi Mobtel.

Ispitani su bivši predsednik stečajnog veća Dušan Maršićev, kao i dva člana UO Mobtela koje je tu postavio PTT Srbije, Miodrag Đukanović i Zoran Marković.

Očekuje se da tokom popodneva svoj iskaz u svojstvu svedoka pred istražnim sudijom da i bivši zamenik generalnog direktora Mobtela Bogoljub Lazić.

Istražni sudija je prošle nedelje odredio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jednomesečni pritvor nekadašnjim privremenim organima upravljanja u Mobtelu Tatjani Rakas, Branislavu Anđeliću i Dušanu Djorđeviću, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj. Rakas i Đorđević su davali saglasnost ugovore o otkupu stanova za 78 radnika preduzeca "Mobtel" BK PTT, čime je država oštećena.

Protiv Anđelića postupak je izdvojen i on se tereti da je kao privremeni organ upravljanja u Mobtelu zaključio ugovor o zakupu poslovnog prostora koji u tom trenutku nije bio ni izgrađen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.