Isekla vene u domu jer nije dobila desetku

Izvor: Blic, 24.Jun.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isekla vene u domu jer nije dobila desetku

BEOGRAD - S. H. (19) iz Sremskih Karlovaca pokušala je juče da se ubije isekavši vene u sobi Studentskog doma „Patris Lumumba" na Zvezdari. Od sigurne smrti devojku je spasla cimerka, koja se u dom vratila sa odloženog ispita i pozvala Hitnu pomoć. Studenti koji poznaju S. H. pričaju za „Blic" da je bila razočarana što nije dobila desetku na jučerašnjem ispitu.



S. H. je studentkinja prve godine Filozofskog fakulteta i do sada u indeksu ima tri desetke. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nakon jučerašnjeg ispita, kada se vratila u Studentski dom, zaključala se u sobu na trećem spratu, gde je pokušala samoubistvo.

- Rekla nam je samo da profesor nije hteo da joj da deset, iako je odlično znala. Otišla je u sobu, ali nisam mogla ni da pretpostavim da će pokušati tako nešto - priča jedna od studentkinja sa trećeg sprata.

Cimerka S. H. je u to vreme je bila na fakultetu, ali pošto je planirani ispit odložen, ranije se vratila u dom. Vrata sobe su bila zaključana. Cimerka je lupala i dozivala, ali S. H. nije otvarala.

Drugarica S. H. je zatim pozvala obezbeđenje, koje je razvalilo vrata i ušlo u sobu. Studentkinja je ležela na krevetu oblivena krvlju, sa žiletom u ruci. Odmah su pozvali Hitnu pomoć, koja je potom prevezla u Urgentni centar. Iako je obilno iskrvarila, u trenutku dolaska Hitne pomoći S. H. je bila svesna.

- Znam S. H. iz viđenja. Ona je dosta posvećena fakultetu i učenju. Ovaj događaj nas je sve potresao, ali se nadam da će sve biti u redu - priča jedna studentkinja iz doma.

S. H. je, inače, bivši đak Karlovačke gimnazije, gde je upamćena kao izvanredan učenik. Posebna je bila zainteresovana za izučavanje Starog sveta, starogrčkog i latinskog jezika i antičke kulture. Zbog zapaženih rezultata na mnogim međunarodnim takmičenjima, bila je i stipendista Fondacije za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka. Mada je i u srednjoj školi bila odličan đak, prijatelji S. H. sumnjaju da je razlog za pokušaj samoubistva bila loša ocena.

- Ona mi je najbolja drugarica i ne mogu da verujem da je sebi pokušala da naudi. Ne verujem da je razlog bila lošija ocena na ispitu, ona jednostavno nije takva. Nije bila klasičan štreber koji je jurio ocene. U gimnaziji se nikada nije nervirala zbog takvih stvari - u neverici priča Karlovčanka.

Devojka u stabilnom stanju

Studentkinja S. H. je odmah prebačena u Urgentni centar, gde joj je pružena prva pomoć.

- S. H. se lakše povredila kad je presekla vene, ali je ipak zadržana na ušivanju i daljem lečenju. Njeno stanje je sada stabilno - rečeno je „Blicu" u Urgentnom centru.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sekla vene zbog osmice

Izvor: Kurir, 25.Jun.2008, 07:37

BEOGRAD - Sofija H. (19) iz Novog Sada, student prve godine Filološkog fakulteta, pošto nije dobila desetku, već osmicu na ispitu, pokušala je juče da se ubije isekavši sebi vene. Njene koleginice iz studentskog doma “Patris Lumumba” kažu da je bila zabrinuta i u strahu da li će položiti...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.