Intezivna istraga o oružju u hali Borik

Izvor: Blic, 23.Jan.2012, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intezivna istraga o oružju u hali "Borik"

BANJALUKA - Stanislav Čađo, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, izjavio je da pripadnici MUP-a RS vrlo aktivno učestvuju u sveobuhvatnoj istrazi u slučaju pronalaženja oružja u dvorani “Borik” u Banjaluci, koje je otkriveno uoči obeležavanja Dana Republike Srpske.

- Nastojimo da ostvarimo saradnju sa svim agencijama koje mogu da doprinesu dovođenju ovog slučaja do konačnog epiloga. Ovo sigurno ima veliku i specifičnu težinu i istraga će biti u skladu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa tim. To podrazumeva i određeno vreme - rekao je Čađo novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da MUP Republike Srpske nije raspolagao informacijama koje pominje član Svetske asocijacije šefova policije Marko Nicović, koji tvrdi da je još u decembru od američkih kolega imao informacije o terorističkim akcijama na obeležavanju Dana Republike Srpske u Banjaluci.

- Iznenađuje me da neko govori o podacima, a te iste podatke nije po saznanju dostavio MUP-u Srpske. Pozivam sve koji te podatke imaju ili u budućnosti budu imali, da ih bez ustezanja dostave MUP-u - rekao je Čađo.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je istraga u toku i da je preostalo da se utvrdi odgovornost. On je dodao da nema konkretne informacije o istrazi koja se sprovodi jer je ona stvar nadležnih organa.

- Istraga se sprovodi u sklada sa dinamikom koju su utvrdili MUP i Tužilaštvo. Mislim da je ključno što je policija RS pretragom objekta pronašla oružje, to je uspeh, sada preostaje da utvrdi odgovornost - rekao je Dodik.

U dvorani "Borik” je dan uoči obeležavanja Dana i krsne slave RS pronađen eksploziv. Policija RS je prilikom protivdiverzionog pregleda dvorane u "novinarskoj loži” pronašla torbu u kojoj su bili automatska puška sa prigušivačem i pet okvira, tri kilograma plastičnog eksploziva, dve ručne kumulativne bombe, dve bombe M75 i M52, poluautomatsku pušku i 330 komada municije, kao i štapine sa upaljačem.

Šezdesetjednogodišnji radnik dvorane Boško Stanišljević predao se tada policiji i priznao da je oružje njegovo, nakon čega je osumnjičen za terorizam. On se trenutno nalazi u zatvoru Tunjice kod Banjaluke.

Povezane vesti: Nicović: Postoji realna opasnost od daljih terorističkih napada na RS Slučaj Borik: Stanišljeviću određen jednomesečni pritvor Stanišljević i zvanično osumnjičen za terorizam Homen: Ozbiljno shvatiti unošenje oružja u halu Borik Dodik: U RS nema terorista

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Policija aktivno učestvuje u istrazi

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jan.2012

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske /RS/ Stanislav Čađo rekao je da pripadnici MUP-a Srpske vrlo aktivno učestvuju u sveobuhvatnoj istrazi u slučaju pronalaženja oružja u dvorani "Borik" u Banjaluci, koje je otkriveno uoči obilježavanja Dana Republike Srpske.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.