Izvor: Blic, 15.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Interventna brigada zavodila red u sudnici

Interventna brigada zavodila red u sudnici

Pred Krivičnim većem Opštinskog suda u Požarevcu, kojim predsedava sudija Marija Marinković, juče je nastavljeno suđenje Marku Miloševiću (u odsustvu), sinu Slobodana Miloševića, i grupi radnika njegovog preduzeća 'Madona'.

U optužnici je navedeno da su optuženi na silu odveli tadašnjeg pripadnika 'Otpora' Zorana Milovanovića u diskoteku 'Madona', da su ga usput tukli i maltretirali, te da mu je Marko Milošević >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pretio uključenom motornom testerom da će ga iseći na komade i baciti u Veliku Moravu ukoliko ne prizna ko su članovi 'Otpora' u Požarevcu i ko ih finansira.

Dok je svedočio bivši republički poslanik SPO Živadin Jotić, dogodio se incident. Dok je advokat Dragoslav Ognjanović, branilac Marka Miloševića, potpitanjima prekidao Jotića, iz publike je glasno reagovao koordinator požarevačkog 'Otpora' Momčilo Veljković i napustio suđenje. Ognjanović je počeo da viče na sudiju tražeći zaštitu, pa je sudija prekinula suđenje. U međuvremenu u sud je stigla Interventna brigada požarevačke policije, ali je brzo napustila sudnicu, pa je suđenje nastavljeno u daleko mirnijem tonu.

U svom iskazu Jotić je potvrdio da mu je kritičnog dana Milovanović ispričao da su ga ljudi Marka Miloševića pozvali na prevaru, da su ga tukli i mlatretirali i da mu je Marko Milošević pretio uključenom motornom testerom. Prema njegovim rečima, on i tadašnji savezni poslanik Nenad Lekić su Milovanovića odveli u policiju. Jotić je istakao da se Milovanović plašio i u policiji, da je govorio da će tu upasti Marko Milošević i da će ih pobiti. Na ove reči, svedoči Jotić, reagovao je dežurni policajac koji je naglasio da bi voleo da Milošević dođe jer mu je dosta svega, jer se upravo vratio sa Kosova i pokazao na 'kalašnjikov' koji je bio u susednoj prostoriji. Prema svedočenju Jotića, nešto kasnije je stigao komandir stanice policije Nikola Kaurn koji je glasno opsovao i Marka Miloševića i Milovanovića, poslanika, i 'Otpor'.

Ujak nevenčane supruge Marka Miloševića Milice Gajić, ginekolog Dragan Milanković potvrdio je da je posetio porodicu Milovanović, ali da tom prilikom nije pretio majci Zorana Milovanovića Živki da će ostati bez posla, jer u bolnici postoji višak radne snage. Otac optužene braće Aleksandra i Vladislava Miloš Ašanin rekao je da je u stan Milovanovića došao da se porodici Milovanović izvini ako treba. Šef obezbeđenja Slobodana Miloševića Dušan Rakočević je istakao da je u stan Milovanovića ušao kao pratilac Milice Gajić, ali da nije obraćao pažnju na razgovor. B. R.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.