Izvor: B92, 21.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intenzivno pisanje presude

Beograd -- Izrada presude optuženima za ubistvo premijera Srbije je u toku i do sada je napisano oko 300 strana sirovog materijala, kažu u sudu.

Portparolka Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu Maja Kovačević nije mogla da precizira kada će presuda za ubistvo premijera Zorana Đinđića biti gotova, napominjući da predsednik veća koje je izreklo presudu, sudija Nata Mesarević, intenzivno radi na presudi i da još nije koristila godišnji odmor.

Taj predmet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je veoma složen, podsetila je Kovačevićeva i ukazala da predsednik veća mora u presudi da analizira svaki izvedeni dokaz, "i pojedinačno i u međusobnoj povezanosti sa drugim dokazima".

Ona je podsetila da je suđenje trajalo tri i po godine i da predmet samo sa glavnog pretresa ima više od 15.000 stranica materijala.

Saslušano je više od 100 svedoka, na desetine sudskih veštaka, a pročitano je i nebrojeno mnogo pismenih dokaza, kazala je ona.

Po izradi presude, njen pismeni otpravak biće upućen tužiocu, osuđenima i braniocima, a od dana prijema presude za svakog ponaosob počeće rok za žalbu od 15 dana, kazala je ona.

Kada žable pristignu u sud, stranke imaju pravo odgovora na žalbu suprotne strane u roku od osam dana. Po isteku tog roka, kada pristignu ili ne pristignu odgovori na žalbu, predmet se dostavlja Vrhovnom sudu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.