Izvor: RTS, 12.Dec.2022, 12:42

Instuktoru jahanja produžen pritvor za dva meseca

Apelacioni sud u Beogradu produžio je pritvor instruktoru u konjičkom klubu u Barajevu M. Đ. (68), koji se sumnjiči da je od 2010. do 2021. godine, izvršio niz krivičnih dela silovanja i polnog uznemiravanja nad polaznicama te škole.
M.Đ. je pritvor produžen rešenjem suda za još dva meseca, a prema ovom rešenju može da traje do 10. februara, potvrđeno je Tanjugu u Višem sudu u Beogradu.
Protiv njega Više javno tužilaštvo u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vodi istragu zbog sumnje da je izvršio krivična dela silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i četiri krivična dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.
M.Đ. je uhapšen 12. septembra, nakon čega je saslušan i određen mu je pritvor.
Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio se ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka. On je, kako se sumnja, sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba.
Sumnja se da je M.Đ. u decembru 2010. godine, silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina. Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.
Postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.
Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 godina. Osumnjičenog M.Đ. oštećene su prijavile policiji i tužilaštvu, iskazujući time puno poverenje u institucije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.