Inspektori za rad uhapšeni zbog sumnje da su uzeli mito

Izvor: RTS, 17.Nov.2019, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspektori za rad uhapšeni zbog sumnje da su uzeli mito

Dva inspektora za rad u Sremskoj Mitrovici jutros su uhapšeni zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i primili mito, saopštilo je Ministarstvo za rad. Takođe, uhapšene su još dve osobe zbog sumnje da su pomagali u krivičnom delu.
Uhapšeni su D. T. (1955) i S. G. (1957), inspektori rada za Sremski okrug, S. E. (1984) odgovorno lice omladinske zadruge "Sirmzad" iz Sremske Mitrovice, I. M. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (1967) odgovorno lice "Vatrootpornosti" iz Šida, dok će krivična prijava biti podneta protiv četrdesetsedmogodišnjeg odgovornog lica privrednog društva "Ranego" iz Laćarka, saopštio je MUP.
Kako se sumnja, inspektor D. T. je od aprila do oktobra ove godine više puta zloupotrebio službeni položaj tako što, prilikom nadzora u sedam privrednih društava, po dogovoru sa odgovornim licima tih preduzeća nije konstatovao utvrđene nepravilnosti, niti je za to podnosio naloge za pokretanje prekršajnog postupka.
Sumnja se da su mu u tome pomagali S. E. i I. M. za koje se sumnja da su pomagali u zloupotrebi službenog položaja.
S. E. i I. M. su, kako se sumnja, po nalogu D. T. i u dogovoru sa odgovornim licima kontrolisanih preduzeća, naknadno prijavljivali radnike na socijalno osiguranje, odnosno naknadno sačinjavali akte u vezi sa bezbednošću na radu.
D. T. se sumnjiči i da je podstrekao S. G, koja se tereti da nije podnela naloge za pokretanje prekršajnih postupaka za utvrđene nepravilnosti tokom inspekcijskog nadzora u jednom privrednom društvu, čime je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.
Kako se sumnja, D. T. je primio mito od 200 evra, da ne bi izvršio inspekcijski nadzor gradilišta gde je investitor četrdesetsedmogodišnji muškarac, koji se tereti da je D. T. predao novac.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.
Ministar pozvao nadležne da detaljno ispitaju slučaj
Povodom hapšenja, oglasilo se Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i poručilo da će po završetku istražnog postupka Inspektorat za rad i Ministarstvo preduzeti mere iz svoje nadležnosti.
Ministar Zoran Đorđević pozvao je nadležne da detaljno ispitaju slučaj kako bi se stalo na put kršenju zakona.
"Nastavićemo sa opsežnim kontrolama i nećemo dozvoliti da bilo ko krši zakon. Inspektorat za rad je u prethodnom periodu ostvario dobre rezultate u borbi protiv rada na crno, nadzorni su vršeni po principu rotacije, a unutrašnje kontrole nastavićemo još intenzivnije da sprovodimo. Svako ko krši zakon mora da bude najrigoroznije kažnjen", rekao je Đorđević, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sremska Mitrovica: Dva inspektora rada uhapšena zbog mita i zloupotrebe službenog položaja

Izvor: Radio 021, 17.Nov.2019

Inspektori za rad Odeljenja u Sremskoj Mitrovici D. T. (64) i S. G. (62) jutros su uhapšeni zbog zloupotrebe službenog položaja i primanja mita, saopštilo je Ministarstvo za rad...D.T. je određen pritvor do 30 dana, dok je S. G. određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Po završetku istražnog...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.