Izvor: B92, 27.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Insajder o svedočenju MIlenkovića

Beograd -- Insajder B92 večeras se bavio temom da li postoji politička odgovornost za ubistvo premijera srbije Zorana Đinđića.

Političari koje je Dejan Milenković na svedočenju označio kao one koji su znali da Zemunski klan sprema ubistvo premijera, demantovali su te navode u večerašnjoj emisiji.

Advokat porodice Đinđić Rajko Danilović rekao je da je Dejan Milenković Bagzi svojim svedočenjem potvrdio optužnicu.

"Nema sumnje da je potvrdio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << glavne tačke optužnice i rekao neke činjenice koje ranije nisu potvrđeni, npr. Limes, ko je šta radio i bio. Taj deo je nov i neposredno saznanje od njega, drugo, on je potvrdio neke odnose u samom Zemunskom klanu, ko je rukovodio, odlučivao o ubistvima, ko o ubistvu premijera, kako je plan pravljen, kao i da je bilo nekoliko pokušaja ubistva", rekao je Danilović.

Mesec dana pre ubistva Zorana Đinđića Milorad Ulemek pisao je Velimiru Iliću i od njega tražio političku podršku za svoje akcije. Nebojša Čović, tadašnji potpredsednik Vlade, čuo je za to pismo, ali nije znao za njegovu sadržinu.

"Niti sam čuo sadržaj pisma niti sam imao prilike da ga vidim., evo večeras prvi put. A vi mi kažete da je deljen na brifingu u Vladi. Ja vam verujem, ali mene to nije interesovalo", rekao je Čović.

Vučić: Tadić sa Milenkovićem 5. oktobra upao u Jugopetrol

Generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić optužio je večeras predsednika Srbije i lidera Demokratske stranke Borisa Tadića da je sa svojim savetnikom i članovima zemunskog klana 5. oktobra 2000. godine "upao" u prostorije Jugopetrola i preduzeća Informatika.

"Grupa koja je uletela u Jugopetrol su Tadić, njegov sadašnji savetnik Vuk Jeremić, koji je i sin tadašnjeg zamenka Jugopetrola Miška Jeremića, (Dejan Milenković) Bagzi, Simovići (braća Miloš i Aleksandar) i ostali iz zemunsko-surčinskog klana", rekao je Vučić u Insajderu.

Vučić je rekao da to piše u "dokumentu važnog državnog organa", čiji naziv nije naveo.

Milenković, koji je svedok saradnik na suđenju optuženima za ubistvo premijera Srbije Zorana đinđića, rekao je ranije danas pred Specijalnim sudom da su o planovima za ubistvo đinđića bili obavešteni predsednik SRS-a Vojislav Šešelj i tadašnji potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović.

Vučić je rekao da je "upad" kriznog štaba DOS-a bio "insceniran na relaciji (tadašnji direktor Jugopetrola Dragan) Tomić - Jeremić otac - Jeremić sin - Tadić", i dodao da je otac Vuka Jeremića bio zamenik Tomića, a da je posle 5. oktobra 2000. godine postao direktor tog preduzeća.

Generalni sekretar SRS-a je rekao i da su tokom jeseni 2000. godine, od oktobra do početka decembra, Tadić i Jeremić odlazili u Surčin kod vlasnika preduzeća "Krmivoprodukt" Dragoljuba Markovića, gde su se sretali sa vođom zemunskog klana Dušanom Spasojevićem i Milenkovićem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.