Izvor: B92, 08.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident sa zastavama u Novom Pazaru

Novi Pazar -- Nepoznate osobe napale su u noći između 6. i 7. januara sedište Bošnjačkog nacionalnog veća u Novom Pazaru.

Tom prilikom, oskrnavljene su zastave Evropske unije, Republike Srbije i bošnjačke nacije, koje su bile istaknute na ulazu, saopštilo je Bošnjačko nacionalno veće. Još uvek nema zvaničnih informacija o počiniocima ovog incidenta, niti izveštaja iz policije.

Veće je tim povodom izdalo saopštenje u kom se navodi da je "očigledno" da je nekome stalo da ovim činom poremeti tradicionalno dobre međunacionalne odnose u Novom Pazaru i Sandžaku, o čemu, kako se navodi, svedoči i nedavni slučaj kada je raznim predmetima gađan sveštenik Srpske pravoslavne crkve.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.