Imao „prekid filma“

Izvor: Glas javnosti, 26.Nov.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imao „prekid filma“

BEOGRAD - Dragoljub Božinović (61), koji je prekjuče u zgradi Kliničkog centra Srbije ubio bivšu suprugu Nataliju Marković (54), izjavio da je imao „prekid filma“ u trenutku zločina. Božinović je kod istražnog sudije Dragana Plazinića rekao da je prekjuče došao kod Natalije, u ambulantu KCS, gde je ona radila kao medicinska sestra, kako bi razgovarao o njihovom sinu Iliji (30), koji je bio depresivan, ali da je ona to odbila.

Ubica je ispričao da je sa suprugom imao i >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ranije neraščišćene odnose, a da je razgovor sa njom trajao oko 10 minuta. Kako tvrdi, samo je u jednom trenutku video da „ima pištolj u ruci, a svoju bivšu suprugu kako leži krvava na podu“.

Naveo je da je posle toga otišao obližnju prostoriju, gde je zatekao neke ljude, spustio pištolj na sto i rekao im: „Zovite hitnu i policiju“. Božinović je rekao i da je pištolj poneo

„u slučaju da mu zatreba, da bi mu to bio argument više da ubedi Nataliju da razgovara sa sinom“.

Sudiji je kazao i da se 1983. razveo od Natalije, a da je starateljstvo nad sinom dobila ona. Međutim, kada je on kasnije izrazio želju da živi sa ocem, Natalija je prekinuta kontakt sa obojicom. Prema njegovim rečima, bivša supruga je imala svoj život, a u gradu bi je slučajno sreo svake druge godine i tada bi se samo pozdravili. Inače, tokom davanja iskaza, Dragoljub bi, kada bi pričao o sinu, za njega govorio „moje dete“.

Natalija se posle preudala za Miloša Markovića, sa kojim ima dve ćerke.

Kako nezvanično saznajemo, motiv ubistva koje je počinio Božinović ležao je u neraščišćenim imovinskim odnosima sa bivšom suprugom. Iz izvorima bliskim porodici saznali smo da je nastradala Natalija bila pod stalnim pritiskom sadašnjeg supruga Miloša Markovića da prekine svaki kontakt sa sinom iz prvog braka, kao i da po svaku cenu zadrži samo za sebe nepokretnosti koje je stekla u zajednici sa bivšim suprugom. Takođe smo došli do informacija da je Božinović i ranije imao običaj da svraća kod Natalije na radno mesto kako bi je „urazumio“. Poslednji put kada su se videli posle polučasovne rasprave je pokušao da je zagrli, što je ona odbila. Kada mu je okrenula leđa, polako je izvukao revolver iz jakne i ispalio joj hitac u potiljak.

UHAPSILI NASILNIKA

Posle nekoliko minuta obuzdavanja Miloša, koji je nastavio da preti prisutnim predstavnicima beogradskih redakcija i nasrće na vozača, policija je stigla na mesto dešavanja. Po njihovom dolasku Marković se otrgao i pobegao nazad u svoj stan, gde su ga policajci pronašli par trenutaka kasnije.

Inače, novinare je juče vređao i psovao i Markovićev zet, koji je čak i verbalno napao jednog fotoreportera.

Kako smo saznali, po odlasku predstavnika medija Marković je priveden u obližnju policijsku stanicu zajedno sa novinarima koji su tamo posvedočili o napadu.

Inače, grupa novinara je juče oko 13 časova bila ispred porodične kuće Natalije Marković, ispred Ulice Savske 15, na Savskom vencu, a njen drugi suprug je, revoltiran njihovim prisustvom, izleteo iz stana i metalnim lancem počeo da udara po šoferšajbni vozila Večernjih novosti. Kako smo saznali, vozač je za samo par santimetara izbegao udarac i pravo je čudo što nije zadobio povrede od pucanja stakla na kolima.

- Po izlasku iz zgrade čula sam galamu i videla kako prisutni pokušavaju da savladaju Markovića da ne nasrne na vozača koji je vikao i bio potpuno van sebe. Kada sam shvatila šta se dogodilo, šokirala sam se. Samo par santimetara delilo je jednog od naših kolega da nastrada i to samo jer je radio svoj posao - rekla nam je jedna od novinarki koja je prisustvovala incidentu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.