Ima nade za Kepa

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 16.Maj.2010, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ima nade za Kepa

ZAGREB - Australijska ambasadorka u Zagrebu Beverli Mercer uručila je danas hrvatskom ministaru pravosuđa Ivanu Šimonoviću pismo koji se obaveštava da još nije doneta odluka da bivšoj jugoslovenskoj republici izruči Dragana Vasiljkovića, Kapetana Dragan, koji ima pravo na žalbu.

Potparolka hrvatskog ministarstva Vesna Dovranić saopštila je da je ambasadorka Mercer zvanično obavestila ministra Šimonovića prilikom predaje pisma ministra unutrasnjih poslova Australije Brendana >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Okonora da je Vasiljković uhapšen, kao i koji će biti dalji postupci vezanim za taj slučaj, javila je hrvatska državna novinska agencija Hina.

Mercer je izrazila nadu da će ministar Okonor u najskorije vreme doneti odluku u slučaju Vasiljković i navela da je to prioritet australijskim vlastima.

Ministar Šimonović se zahvalio Merceru na uspešnoj saradnji i izrazio nadu da će "efikasno biti rešen problem Vasiljković" i da će ceo slučaj biti završen kako Hrvatska očekuje.

Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan ili Daniel Sneden australijska policija je uhapsila pre dva dana na nepoznatoj lokaciji, javio je dnevnik Ostrelijen, iz Sidneja.

Prema navodima najtiražnijeg dnevnika u zemlji, federalna policija Australije je u potrazi sa Vasiljkovićem sarađivala sa holandskom policijom od koje je dobila podatke koji su doveli do njegovog hapšenja posle 43 dana potere.

Vasiljković je nestao 30. marta posle odluke australijskog Vrhovnog suda o njegovom izručenju Hrvatskoj.

Vasiljković se nalazi u pritvoru, gde će sačekati odluku australijske vlade da li će biti izručen Hrvatskoj.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.