Ima li osnova za otvaranje istrage o smrti doktorke Violete: Tužilac čeka nalaz obdukcije

Izvor: Večernje novosti, 18.Jun.2020, 09:27

Ima li osnova za otvaranje istrage o smrti doktorke Violete: Tužilac čeka nalaz obdukcije

Navodno, doktorka je čak tog dana odradila i set vežbi u improvizovanoj teretani u svom stanu POSTOJE indicije na osnovu kojih bi istražni organi mogli da otvore istragu o smrti doktorke Violete Skorobać Ašanin (50), nezvanično saznaju "Novosti". Zasada se slučaj vodi kao samoubistvo, ali se još čekaju rezultati obdukcije, toksikološki nalazi i izjave svih članova porodice. Sve to, kao i forenzički nalazi sa uviđaja, koje je obavila policija, biće prosleđeno nadležnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << tužiocu koji će da odluči da li ima elemenata za pokretanje bilo kakvog postupka.Telo uglednog medicinskog stručnjaka u lokvi krvi pronašli su, kako je saopšteno, njen sin iz prvog braka i suprug, u nedelju oko 12.30. Pored nje je, u kupatilu, zatečen i nož, a na grudima je imala dve ubodne rane. Ništa satima pre toga nije nagoveštavalo tragediju. Navodno, doktorka je čak tog dana odradila i set vežbi u improvizovanoj teretani u svom stanu. Šta se posle toga dogodilo, niko sa sigurnošću ne može da kaže. - Koliko znam, u stanu su bili samo ona i suprug - ispričao je, za "Novosti", jedan od rođaka. - Njen sin stanuje u istoj zgradi, ali u drugom stanu. U jednom trenutku, oko 12.30, pozvao ga je očuh da odmah dođe, jer Violeta ne izlazi iz kupatila, a vrata su, navodno, bila zaključana. Tada su njih dvojica provalila u kupatilo i zatekla je na podu. Pozvali su Hitnu pomoć, koja je po dolasku mogla samo da konstatuje smrt, a lekarska ekipa je odmah o svemu obavestila policiju. Javnost je bila zaprepašćena kada je objavljeno ko je doktorka koja je pronađena mrtva. Dr Violeta Skorobać Ašanin bila je vrhunski stručnjak u svojoj oblasti, imala je privatnu bolnicu za estetsku hirurgiju i gotovo niko nije mogao da poveruje da se ubila. - Sa bivšim mužem Goranom, sa kojim i ima sina, ostala je u veoma dobrim odnosima - navodi naš sagovornik. - Zajedno su brinuli o svom detetu, koje je, takođe, poput majke, upisalo Medicinski fakultet. Pre osam godina uplovila je u drugi brak. Tu je bilo nekih nesuglasica prošle godine, ali su ona i taj drugi suprug uspeli da izglade nesporazume. Roditelji su joj umrli, ali ima rođenog brata, za koga je bila veoma vezana. Poslednji ispraćaj dr Violete Skorobać Ašanin zakazan je za sutra u 13 časova na groblju Lešće u Beogradu. URADILA MNOGO ZA STRUKU ŽAO mi je što se o Violeti piše kao o ženi koja je pronađena u lokvi krvi u luksuznom stanu i da je bila miljenica estradnih ličnosti - kaže jedan beogradski plastični hirurg, koji je sarađivao sa pokojnom doktorkom. - To mi smeta, i kao njenom prijatelju i kao čoveku i građaninu ove zemlje. Potrebno je da se istakne da je bila doktor medicinskih nauka i da je imala više od 30 godina obrazovanja. Uradila je ogromne stvari za našu plastičnu, estetsku i rekonstruktivnu hirurgiju. Žao mi je što je to učinila sebi. Trebalo bi je ostaviti da počiva u miru. (I. K.)

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IMA LI OSNOVA ZA OTVARANJE ISTRAGE O SMRTI DOKTORKE? Tužilac čeka nalaz obdukcije nakon kog će doneti odluku

Izvor: Blic, 18.Jun.2020

Postoje indicije na osnovu koji bi istražni organi mogli da otvore istragu o smrti ugledne beogradske doktorke (50). Zasad se slučaj vodi kao samoubistvo, ali se još čekaju rezultati obdukcije, toksikološki nalazi i izjave svih članova porodice.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.