Identifikovana osoba koja je pretila srpskim zvaničnicima

Izvor: Blic, Tanjug, 15.Dec.2009, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Identifikovana osoba koja je pretila srpskim zvaničnicima

U saradnji policija Srbije i Sjedinjenih Američkih Država u Čikagu je identifikovana osoba koja je poslednjih par godina slala preteće poruke najvišim državnim funkcionerima Srbije, izjavio je večeras direktor policije Milorad Veljović.

"Preteće poruke ta osoba je slala predsedniku Srbije Borisu Tadiću, predsednici Vrhovnog suda Srbije Nati Mesarović, tužiocu za ratne zločine Vladimiru Vukčeviću, kao i najvišim predstavnicima državnih, pravosudnih, tužilačkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << institucija i političkih partija", rekao je Veljović Tanjugu.

On je ukazao da je u pitanju lice koje ima srpsko državljanstvo.

"U narednom periodu, u dogovoru srpskog i američkog tužilaštva odlučiće se da li će se protiv te osobe voditi postupak pred pravosudnim organima SAD ili će biti deportovana u Srbiju kako bi se pred domaćim pravosudnim organima vodio postupak", rekao je direktor policije.

Prema njegovim rečima, ovaj slučaj je rasvetljen u saradnji srpske policije, bezbednosnih službi BIA i VBA, i američkih bezbednosnih struktura, pre svega, kako je rekao, FBI.

Veljović je rekao da je od velike pomoći u ovom poslu bilo i srpsko konzularno predstavništvu u SAD.

"Saradnja policije Srbije i SAD, pre svega mislim na FBI, iz dana u dan raste, a to će potvrditi i predstojeća poseta ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića policiji SAD, koja se očekuje krajem januara 2010. godine", zaključio je direktor Veljović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pretnje stigle iz Čikaga

Izvor: RTS, 15.Dec.2009

Identifikovana osoba koja je iz Čikaga poslednjih par godina slala preteće poruke najvišim državnim funkcionerima Srbije. Slučaj rasvetljen u saradnji srpske policije, bezbednosnih službi BIA I VBA, i američkih bezbednosnih struktura...U saradnji policija Srbije i Sjedinjenih Američkih Država...

Nastavak na RTS...

Uhapšena osoba koja je pretila Tadiću

Izvor: Vesti-online.com, 15.Dec.2009

U Čikagu je, u saradnji policija Srbije i SAD, identifikovana osoba koja je poslednjih nekoliko godina slala preteće poruke najvišim državnim funkcionerima Srbije, izjavio je u utorak uveče direktor policije Milorad Veljović..."Ta osoba je preteće poruke slala predsedniku Srbije Borisu Tadiću,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Identifikovana osoba koja je pretila srpskim zvaničnicima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2009, 10:30

BEOGRAD - U saradnji policija Srbije i Sjedinjenih Američkih Država u Čikagu je identifikovana osoba koja je poslednjih par godina slala preteće poruke najvišim državnim funkcionerima Srbije, izjavio je direktor policije Milorad Veljović..."Preteće poruke ta osoba je slala predsedniku Srbije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.