ISTRAGA SMRTI DADE VUJASINOVIĆ Šta piše u izveštaju posle superveštačenja o tragičnom kraju novinarke

Izvor: Blic, 16.Jul.2016, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTRAGA SMRTI DADE VUJASINOVIĆ Šta piše u izveštaju posle superveštačenja o tragičnom kraju novinarke

Izveštaj Nacionalnog forenzičkog instituta u Hagu s rezultatima superveštačenja o uzroku smrti novinarke Radoslave - Dade Vujasinović (30) stigao je u Više javno tužilaštvo.

U izveštaju forenzičkog instituta o pogibiji Dade Vujasinović, kako saznaje "Blic", nema konkretnog zaključka, ali su obrađeni dokazi, što će koristiti daljoj istrazi smrti novinarke, koja do danas nije razjašnjena.

Holandski forenzičari iznose u izveštaju navode da nisu imali dovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dokaza za precizniji zaključak i ostavljaju jednake moguće za tri verzije: da je neko ubio novinarku, da je puška slučajno opalila, kao i da se ubila.

Oni su u izveštaju obrađivali dokaze i podatke iz ranijih suprotstavljenih veštačenja, ali ne iznose njihovu ocenu. Stručnjaci iz Haga pozivaju se najviše na dokaze koji su prikupljeni na licu mesta.

Zvanična istraga je obavljena traljavo i nepotpuno, ali je brzo izveden zaključak da je reč o samoubistvu iz lovačke puške koja je bila pored tela. Međutim, u tu verziju nisu poverovali roditelji novinarke Radislav i Nevenka Vujasinović, koji su angažovali privatno veštake.

Pročitajte još

Ministarstvo pravde Srbije prosledilo je krajem septembra 2015. dokaze u vezi sa smrću novinarke Radislave Vujasinović Nacionalnom forenzičkom institutu u Hagu za potrebe superveštačenja.

Dada Vujasinović pronađena je mrtva 8. aprila 1994. u svom stanu u Beogradu. Kao novinarka "Duge" izveštavala je sa ratišta u Hrvatskoj i BiH, a među prvima u Srbiji bavila se istraživanjem organizovanog kriminala i bliskosti podzemlja i politike.

Majka: "Ništa novo"

- Upoznati smo sa najnovijim nalazom iz Haga koji, međutim, ne donosi ništa novo - kaže Nevenka Vujasinović, majka stradale novinarke.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U izveštaju iz Haga o ubistvu Dade Vujasinović nema konkretnog zaključka

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jul.2016

Izveštaj Nacionalnog forenzičkog instituta u Hagu s rezultatima superveštačenja o uzroku smrti novinarke Radoslave - Dade Vujasinović (30) stigao je u Više javno tužilaštvo...U izveštaju forenzičkog instituta o pogibiji Dade Vujasinović, kako saznaje "Blic", nema konkretnog zaključka, ali...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.