Izvor: Blic, 12.Jan.2008, 01:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I zubi izbijani u trci za mušterije

LOZNICA - Verbalni, ali i fizički sukobi lozničkih taksista, koji su se dešavali za vreme novogodišnjih praznika, trebalo bi da budu prekinuti nakon sporazuma koji je među njima postignut pred božićne praznike. Sporazum predviđa formiranje posebne komisije koja će preispitati dosadašnju opštinsku odluku o obavljanju taksi prevoza, kojom je broj taksi radnji ograničen na 110, koliko ima i taksi mesta.

Turbulencije na lozničkom tržištu prevoza putnika počele su krajem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prošle godine, kada su se na ulicama pojavila unificirana vozila „Ideja teksa", sa visokim nivoom opreme i satelitskim praćenjem. Prema rečima Dragana Pantelića, vlasnika i direktora ove firme koja se bavi i taksi prevozom, od 15 vozila, tri su namenjena rentakar službi, dok su po četiri registrovana u Loznici, Krupnju i Osečini.

Lozničkim taksistima je zasmetalo saobraćanje vozila „Ideja teksa" registrovanih u susednim opštinama. Usledile su međusobne pretnje, teške reči i blokiranje vozila, a zabeležen je i fizički sukob u kojem je jedan taksista ostao bez dva zuba. Veći sukob lozničkih taksista sprečila je policija. Zbog toga je organizovan sastanak, na kojoj je medijator bio predsednik opštine.

- Prvi zaključak sastanka je da se formira komisija koja će za 15 dana ili potvrditi sadašnju opštinsku odluku o obavljanju taksi prevoza ili će pripremiti predlog nove odluke. Drugi zaključak je da se, „Ideja teks" može pojavljivati sa svoja četiri vozila koja je iznajmila taksistima koji imaju radnje u Loznici. Ostatak vozila mora povući na svoj plac, odakle može taksirati po pozivu - kaže Vladimir Filipović, načelnik odeljenja za privredu SO Loznica.

Milan Vukojčić, predstavnik sekcije taksista, kaže da nije zadovoljan ovim sporazumom.

- Naši zahtevi su uklanjanje divljih taksista sa ulica i uklanjanje taksista koji su prijavljeni van opštine Loznica, kaže Vukojčić.

- Čekaćemo tih 15 dana, stupićemo u generalni štrajk, a ako treba i u štrajk glađu u opštini - najavljuje Dragan Grujičić predsednik „LO taksija".

Dragan Pantelić, vlasnik „Ideja teksa", ističe da će ova firma poštovati zaključke sa sastanka u opštini.

- Problem lozničkih taksista je to što su do sada radili kako su hteli, niko ih nije obavezivao da kvalitet svog posla podižu na viši nivo i bilo im je lepo, objašnjava Pantelić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.