Izvor: Politika, 13.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I "skinhedsi" osumnjičeni za ubistvo u Crvenki



Sombor – Zbog osnovane sumnje da su u noći između 9. i 10. juna ubili Dalibora Borotu iz Crvenke, uhapšeni su Rodoljub M. (22), Plamen S. (21), Čedomir Ć (21), Dejan K. (20), Aleksandar P. (20), Vladimir S. (20), Mladen V. (19) i Slobodan T. (20), svi iz Sombora, i maloletni I. K. iz Bačkog Brega.

Prijava je podneta i protiv Milana V.(20), Stanimira V. (20), Mihaila B. (20) i maloletnog K. J. svi iz Sombora, zbog osnovane sumnje da su sa, uhapšenima i osumnjičenima >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za teško ubistvo, izvršili krivično delo izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Ovaj zločin dogodio se na izletištu Potok, nedaleko od Crvenke, posle koncerta novosadske grupe "Ritam". Tada je grupa mladića napala i ubila Dalibora Borotu (37) iz Crvenke. Kako je već objavljeno, prve čarke između uhapšenih sa posetiocima koncerta i obezbeđenjem započele su za vreme koncerta, ali je tada reagovalo obezbeđenje i sprečilo tuču. Međutim, kako su izjavili očevici, jedna grupa od dvadesetak mladića, među kojima je bilo i "skinhedsa" za vreme koncerta ponašala se nasilnički i izazivala nerede kasnije na ulicama Crvenke.

Nasilnici su pokušali da uđu u salu i prisustvuju koncertu, što im je dopušteno iako nisu platili ulaznice. Kada se koncert završio, Borota je, kako saznajemo krenuo svojoj kući, ali ga je grupa obesnih mladića sustigla i napala. Borota je dobio udarac flašom u glavu. Odmah je došla ekipa Hitne pomoći, ali nesrećni čovek je već bio mrtav. Borota je juče sahranjen na gradskom groblju u Crvenki.

Z. Zejneli

[objavljeno: 13.06.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.