I policajac član bande

Izvor: Glas javnosti, 11.Nov.2009, 02:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I policajac član bande

BEOGRAD - Petorica pripadnika organizovane kriminalne grupe iz Subotice uhapšeni su juče ujutro u nastavku policijske akcije „Morava“ zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela. Među uhapšenima je i Radivoje Sekulić, policajac u PU Subotica, koji je se sumnjiči da je bio član organizovane grupe.

Osim njega, pripadnici kriminalističke policije iz Subotice, Beograda i Protivterorističke jedinice u saradnji sa Okružnim tužilaštvom u Subotici, uhapsili su Roberta Kukolja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << (30), Zorana Dimića (42), Nebojšu Pejića (39), Miroslava Moraču (39) i Radivoja Sekulića (30) zbog sumnje da su se bavili trgovinom drogom, teškim krađama, trgovinom ljudima, švercom oružja i eksplozivnih naprava.

Pronađen čitav arsenal

Policija je podnela krivične prijave protiv nekoliko osoba iz Stare i jedne iz Nove Pazove zbog nelegalnog posedovanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je juče u MUP Srbije. Pretresom stanova Zorana M. (26), Srete B. (26), Gorana M. (20) i Dragana B. (51) iz Stare Pazove, policija je pronašla automatsku, poluautomatsku i lovačku pušku, pištolj i 30 metaka različitog kalibra, u nelegalnom posedu. Krivična prijava podneta je i protiv prethodnih vlasnika nađenog oružja Nikole B, Branka S. i Gojka R, takođe iz Stare Pazove. U odvojenom saopštenju MUP navodi da je zbog sumnje da je počinio isto krivično delo, policija podnela krivičnu prijavu protiv Nikole M. (32) iz Nove Pazove.

Prilikom pretresa njegovog stana, policija je oduzela pištolj „crvena zastava“ i 20 metaka, vazdušnu pušku sa optikom i dve kutije municije za tu pušku.

MUP je saopštio da je ova kriminalna grupa na području Subotice izvršila više teških krađa, a na njihovoj meti našla se i prodavnica oružja u Subotici „Tenedž&Boldrini“, iz koje su odneli veću količinu skupocenih pušaka i poluautomata, proizvođača „Luigi Franchi“ „Fabarm“, „P. Beretta“, „Fausti Stefano“ i veću količinu municije.

Kako je saopšteno, ovu provalu su izvršili obijanjem i sečenjem metalnih kasa, korišćenjem specijalne opreme za sečenje.

Pretresanjem stanova uhapšenih, pronađena je veća količina kokaina, dve digitalne vage, pištolji bez dozvole koje je grupa koristila, kape „fantomke“, veća količina zlata, deviznog novca i putničkih automobila koje su koristili.

Policajac Radivoje Sekulić je imao zadatak da ih obaveštava o aktivnostima policije, saopštio je MUP. Navodi se i da su uhapšeni višestruki povratnici u vršenju krivičnih dela.

Direktor policije Srbije Milorad Veljović izjavio je da je policija od uhapšenih zaplenila 12 pušaka i dva pištolja. Veljović je dodao da su uhapšeni oružje želeli da prošvercuju u Mađarsku.

„Ova akcija je još jedna u nizu akcija policije i tužilaštva, koje su, pre svega, usmerene ka suzbijanju svih oblika kriminala, što je još jedan jasan pokazatelj da je država Srbija i svi naši državni organi kao svoj prioritet postavili borbu protiv kriminala, korupcije, sve u cilju jačanja bezbednosti naših građana“, izjavio je zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Prošle nedelje u Prokuplju je uhapšen policajac Nenad G. (32), koji je radio u Policijskoj stanici u Kuršumliji. MUP Srbije je saopštio da se Nenad G. sumnjičio da je lokalnim dilerima preko SMS poruka dojavio da se sprema policijska akcija „Morava“, zbog čega su oni uspeli da sklone veću količinu droge.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.