I Libijac pretučen u Beogradu

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 26.Sep.2009, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Libijac pretučen u Beogradu

Beograd -- U Beogradu je sinoć pretučen još jedan strani državljanin. Grupa mladića, bez povoda, pretukla je jednog libijskog državljanina, potvrđeno je u MUP-u Srbije.

Grupa obesnih napala je u petak uveče u Bulevaru kralja Aleksandra libijskog državljanina Lekvela Kalea i nanela mu povrede po glavi i telu. Napad se dogodio nešto posle 23 sata, a povređeni Libijac, inače student u Beogradu, pušten je kući odmah posle ukazane pomoći u Urgentnom centru, potvrdio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za B92 portparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović.

Kako B92 saznaje u MUP-u, policija intenzivno traga za napadačima koji su pretukli libijskog državljanina, a pretpostavlja se da ih je bilo trojica.

Veljović: Nećemo tolerisati nasilje

Direktor policije Milorad Veljović upozorio je da će policija preduzeti sve mere koje joj daje zakon i neće dozvoliti niti tolerisati bilo kakvo nasilje ni narušavanje javnog poretka.

"Apelujem na sve građane da se uzdrže od bilo kakvog nasilja, a policija će im u tome sigurno biti pravi partner", rekao je direktor Veljović za RTS, povodom najnovijeg napada na strane državljane.

Libijac je trebalo da se nađe sa svojim prijateljima, inače srpskim državljanima, u blizini autobuske stanice kod hotela "Metropol", pišu "Večernje novosti".

Iznenada, grupa huligana preprečila mu je put i počela da ga udara. Tukli su ga rukama i nogama, a u jednom trenutku jedan od napadača šipkom mu je razbio glavu.

Napadači su potom pobegli u nepoznatom pravcu, a Lekvel je ostao na stanici, gde je sačekao svoje prijatelje.

Sinoćni incident je četvrti napad na strane državljane u Beogradu za poslednjih 12 dana.

Polovinom meseca, 14. septembra britanskog državljanina pogodio je zalutali metak u pucnjavi u blizini Brankovog mosta, potom je 17. septembra grupa huligana u centru grada napala grupu navijača iz Francuske, dok su 20. septembra na Kalemegdanu dvojica mladića brutalno pretukla Australijanca.

Stanje Francuza nepromenjeno

Zdravstveno stanje francuskog navijača, koga su pretukli huligani u Beogradu 17. septembra, i dalje je veoma teško, kažu u Kliničkom centru Srbije.

Ipak, kako kaže Drago Jovanović iz Kliničkog centra Srbije, stanje brutalno pretučenog Brisa Tatona zasad je stabilno i nepromenjeno u odnosu na jučerašnji dan.

Konzilijum lekara Kliničkog centra Srbije juče je saopštio da mu se stanje pogoršalo, da je izgubio moždane funkcije, a lakše su poremećene i funkcije ostalih sistema. Konzilijum je napomenuo da je takvim stanjima oporavak veoma neizvestan, ali se i dalje sprovode sve mere reanimacije.

Brisu je u petak 18. septembra operisana grudna aorta, a sutradan je ponovo intervenisano zbog krvarenja i intervencija na mozgu.

Francuz je teško povređen 17. avgusta neposredno pred početak fudbalske utakmice Partizan -Tuluz u bašti kafića "Ajriš pab" na Obilićevom vencu, kada je grupa huligana napala francuske navijače.

Policija je dva dana kasnije uhapsila 11 osoba osumnjičenih za napad na francuskog državljanina.

Desetorici osumnjičenih za brutalan i svirep napad na francuske turiste određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da su izvršili krivčno delo teško ubistvo u pokušaju, dok je jedan osumnjičeni pušten da se brani sa slobode.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.