Humanitarni koncert za Zorana Ćirkovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2019, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarni koncert za Zorana Ćirkovića

U Dvorani kulturnog centra Pančevo KUD "Stanko Paunović" NIS Rafinerije nafte Pančevo održan je humanitarni koncert radi prikupljanja novčane pomoći za lečenje radnika Rafinerije Zorana Ćirkovića u Južnoj Koreji.

Humanitarni koncert za Zorana Ćirkovića koji boluje od distofije mišića i potrebno mu je lečenje u Južnoj Koreji, organizovali su KUD Stanko Paunović i sindikat Rafinerije nafte Pančevo. Radnici Rafinerije pokrenuli su pre par meseci akciju prikupljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pomoći za njihovog kolegu i do sada je obezbeđeno oko milion i po dinara.

"Zoran je naš dugogodišnji kolega, na žalost oboleo je od retke bolesti čija je progresija brza. Njegova porodica finansirala je njegov prošli odlazak u Koreju i tada se vratio oporavljen oko 30 odsto. Mi možemo da pomognemo da se oezbedi novac za dalje lečenje. Sakupili smo novac i za drugi odlazak i on je od prošle srede u Južnoj Koreji", rekao je Božo Dostić, predsednik sindikalne organizacije RNP.

"Ostaće mesec i po dana zahvaljujući požrtvovanosti njegovih kolega. Sakupili su dovoljnu količinu novca za jednu turu da može da ode. Videćemo kada se vrati na koji način će biti oporavljen. Prvi odlazak je pokazao oko 30 odsto oporavka i procenjujemo da bi minimalno još 2 puta morao da ide u Južnu Koreju", izjavila je Svetlana Ćirković, supruga Zorana Ćirkovića.

U međuvremenu nastavlja se prikupljanje pomoći jer je potrebno obezbediti oko 50 hiljada evra za Zoranovo lečenje. Članovi KUD-a Stanko Paunović priključili su se humanitarnoj akciji koncertom u Kulturnom centru na kome su prikazali folklorno stvaralaštvo od Banata do Gnjilana.

"Mi se rado odazivamo humanitarnim akcijama i nadamo se da će i ovaj koncert doprineti da se prikupi dovoljno sredstava da se Zoran izleči", saopštio je Dejan Trifunović, umetnički rukovodilac KUD „Stanko Paunović".

Donatori koncerta su NIS Rafinerija nafte Pančevo i Petrohemija, a na poleđini ulaznica je broj žiro računa na koji se može upaltiti novac za Zoranovo lečenje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.