Huligani napali putnike u vozu

Izvor: Blic, 15.Apr.2010, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huligani napali putnike u vozu

Beograd - Petorica huligana, od kojih je jedan bio naoružan pištoljem, juče desetak minuta posle ponoći, u stanici Ripanj-Kolonija zaustavili su voz Beograd-Lapovo i prebili petoro putnika i dvojicu radnika „Železnica“ koji su se vraćala kućama i demolirali vagon, saopštio je medija centar „Železnica Srbije“.

U saopštenju je navedeno da je mašinovođa Miroslav Stanić ispričao da je zaustavljao voz na stajalištu Ripanj - Kolonija.

- Sa moje leve strane >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izletelo je pet maskiranih momaka sa šipkama, motkama i lancima, od kojih je jedan uperio pištolj prema lokomotivi - rekao je mašinovođa koji je voz, shodno pravilima, zaustavio na stajalištu.

Stanić je naveo da je u tom trenutku u retrovizoru video da su napadači utrčali u treći vagon.

- Huligani napadaju putnike u tom vagonu i dolazi do fizičkog obračuna. Vandali su istrčali posle minut-dva i odneli su lične stvari i dokumenta napadnutih osoba i pobegli u nepoznatom pravcu - napisao je u izveštaju kondukter Aleksandar Stojanović.

Mašinovođa Stanić je naveo da je telefonom pozvao policiju, koja mu je rekla da nastavi vožnju do Ripnja gde će oni sačekati i obaviti uviđaj.

- U stanici Ripanj sa kondukterima sam obišao voz i ustanovili smo da je prvi kupe u trećem vagonu potpuno demoliran, a stakla razbijena. Povređena su petorica mladića i dvojica železničara koji su se vraćali s posla. Povređeni momci su bili krvavi, imali su povrede glave i nogu. Huligani su ih, kako su nam ispričali, tukli šipkama i lancima - rekao je mašinovođa Stanić. Nakon toga, povređeni su prevezeni na Vojnomedicinsku akademiju, a putnički voz sa pet vagona je u 1.55 sati krenuo ka Lapovu.

Kako je za „Blic" rekao jedan očevidac koji je insistirao na anonimnosti, jedan napadač je izgledao malo starije od ostale četvorice i pretpostavlja da im je on bio vođa. Svi huligani su imali kapuljače, ali nisu imali nikakvo navijačko obeležje.

Policija traga za petoricom huligana koji su napali putnike i demolirali vagon. Veruje se da su vandali iz Ripnja, i očekuje se da ubrzo budu identifikovani i uhapšeni, a tada će se saznati i motiv napada, da li su se namerili na nekog putnika ili su jednostavno upali u vagon i tukli svakog koji im se našao na putu.

Kamenovan voz

„Železnice Srbije" su saopštile da su u noći između srede i četvrtka, deset minuta pre ponoći, nepoznate osobe kamenovale putnički voz na železničkoj stanici u Novoj Pazovi. Povređenih nije bilo, a na vagonu su razbijena stakla. Obavljen je uviđaj, a voz je zbog kamenovanja kasnio 80 minuta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.