Hrvatsko ministarstvo pravde dobilo spisak sa imenima 33 osumnjičena

Izvor: Blic, 24.Jan.2011, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatsko ministarstvo pravde dobilo spisak sa imenima 33 osumnjičena

ZAGREB - Ministarstvo pravde dobilo je iz Beograda ažurirani spisak sa imenima 33 pripadnika hrvatskih oružanih snaga osumnjičenih da su počinili ratni zločin, saopštio je danas ministar pravde Dražen Bošnjaković. Dražen Bošnjaković

Bošnjaković je, u izjavi za Hrvatski radio, kazao da se radi o hrvatskim državljanima protiv kojih su nekadašnji vojni sudovi SFRJ i SRJ vodili postupke za ratni zločin.

Spisak se neće javno objavljivati dok ne bude ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << proveren i potpuno kompletiran, rekao je hrvatski ministar.

Hrvatsko Ministarstvo pravde je utvrdilo proceduru po kojoj svi zainteresovani građani mogu na internet stranicama tog ministarstva proveriti da li su na spisku.

Zainteresivani treba da sa internet stranice ministarstva skinu i odštampaju formular za pitanje, kao i uputstva za njegovo ispunjavanje, koje, uz kopiju lične karte, treba da pošalju na adresu ministarstva.

Nakon što Ministarstvo primi papire, još će jednom kontaktirati Beograd i proveriti da li su podaci tačni i nakon toga u pismenom obliku odgovoriti zainteresovanom, rekao je Bošnjaković.

Dostavljeni spisak je u okviru dogovora Bošnjakovića i ministarke pravde Srbije Snežane Malović pretprošle sedmice u Zagrebu, kao i sednice proširene mešovite komisije za pripremu i razmenu spiskova lica optuženih ili osuđenih za ratne zločine.

Na pitanje hoće li ministarstvo pružiti pravnu pomoć hrvatskim državljanima za koje se utvrdi da su na popisu, Bošnjaković je rekao da će ministarstvo pravde i drugi državni organi učiniti sve što je u njihovom delokrugu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.