Izvor: Glas javnosti, 20.Nov.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hronika - ukratko..

Proneverio 100 miliona evra?

BEOGRAD - Treći opštinski sud u Beogradu priveo je kraju sprovođenje istražnih radnji protiv bivšeg generalnog direktora „Puteva Srbije“ Branka Jocića zbog sumnje da je falsifikovao dokumentaciju i prekoračio budžet firme za više desetina miliona evra, izjavio je juče Tanjugu portparol tog suda Dragan Milošević. Jocić se tereti za proneveru 100 miliona evra. „Sud je priveo kraju istražne radnje koje je, na osnovu prijave koju je podnela >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << budžetska inspekcija, zatražilo tužilaštvo. U okviru postupka saslušani su svi predloženi svedoci i predmet je poslat na finansijsko veštačenje, posle čega će biti predat tužilaštvu na dalje postupanje“, objasnio je Milošević. Budžetska inspekcija je podnela prijavu protiv Jocića zbog sumnje da je falsifikovao dokumentaciju o potrošenim sredstvima i da je na teret računa budžeta odobrio plaćanje rashoda koji nije predviđen u budžetu.

Bivši ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić odbacio je juče optužbe da je bivši generalni direktor „Puteva Srbije“ Branko Jocić nezakonito prekoračio budžet, tvrdeći da se radi o iznosu koji je uzet od tog preduzeća da bi se ispunila kvota koju je zahtevao MMF.

E. H.

Lažne dojave

BEOGRAD - Palata pravde u Beogradu evakuisana je juče ujutro po dva puta i sva suđenja su prekinuta zbog čak tri anonimne dojave da je u toj zgradi podmetnuta bomba. Ona je precizirala da je prva dojava, zbog koje je Palata pravde bila evakuisana, stigla oko 8.30 sati, a po završetku evakuacije, gotovo istovremeno su stigle još dve anonimne dojave oko 10 sati. Utvrđeno je da su sve dojave bile lažne. Sa ovim danom, od početka godine bilo je čak 55 anonimnih dojava o bombi u Palati pravde, a za sve se ispostavilo da su bile lažne.

Novi sudija Karadžiću

HAG - Predsednik Haškog tribunala Patrik Robinson izuzeo je sebe iz sudskog veća koje vodi postupak protiv bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića.

U juče objavljenoj odluci, sudija Robinson je u veće kojim je do sada predsedavao imenovao novog sudiju Kristofa Fligea. U veću su još sudije i Mišel Pikar iz Francuske. Sudija Robinson nije dao obrazloženje za svoju odluku, izuzev što je u njoj naveo da je 17. novembra stupio na dužnost predsednika suda.

Nađena ukradena jahta

PODGORICA - Jahta „Sara“, koja je pre četiri meseca ukradena u Italiji, pronađena je u ponedeljak na vezu desnog dela ušća reke Bojane, kod Ulcinja. Policija je proverom utvrdila da je vlasnik jahte Ulcinjanin Zefa Rudović, koji je, ne znajući da je ukradena, regularno kupio jahtu za 300.000 evra, dobijenih prodajom imanja. Osim što je promenila vlasnika, skupocena „bavarija 35 sport HT“ dužine 11,4 metara je promenila ime u „Gogi“. Na jahti su izvršene vidne korekcije krmenog dela, a registrovana je u Lučkoj kapetaniji Beograd, saopštila je policija. Pošto je pronađena, jahta je premeštena na službeni vez Granične pomorske policije Bar, a po završetku svih provera plovilo će verovatno biti vraćeno pravom vlasniku u Italiji. Ulcinjanin koji je za jahtu iskeširao 300.000 evra, prema Vijestima, živi u Štoju i vlasnik je mini-mlekare u tom mestu.

K. K.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.