Izvor: Glas javnosti, 06.Jul.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hronika - ukratko...

Pritvoren zbog napada

 ZAJEČAR - Opštinsko tužilaštvo u Zaječaru podnelo je juče zahtev za sprovođenje istrage protiv Stanka Birucića iz Negotina, zbog nasrtaja na okružnog tužioca u tom gradu Miroslava Srzentića. Kako je Beta saznala u sudu, privatni preduzetnik Birucić napao je prekjuče u prostorijama tužilaštva Srzentića zahtevajući da uhapsi njegovog bivšeg ortaka Dimitrija S. zbog navodnih pretnji koje mu je ovaj uputio. Pošto ga je Srzentić opomenuo da će pozvati >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << policiju zbog nasilničkog ponašanja, i podigao slušalicu da to i uradi, Birucić ga je udario po ruci uz pretnju da će ga „srediti“. Odmah nakon incidenta, pošto je tužilac pozvao policiju, Birucić je uhapšen, a istražni sudija Opštinskog suda mu je posle saslušanja odredio pritvor.

Silovao sugrađanku?

 KRALJEVO - Stevan J. (22) iz Kraljeva uhapšen je i priveden istražnom sudiji zbog sumnje da je silovao svoju sugrađanku, inače poznanicu, S. S. (27). Kako je saopštila Policijska uprava, nasilnik je preksinoć, oko ponoći, S. S. odvezao na periferiju grada, u zabačenu Magnohromsku ulicu i tu je, pod okriljem mraka, uz upotrebu sile i pretnje silovao. Istražni sudija mu je odredio pritvor do mesec dana.  

M. M.

Falsifikovao isprave

 KRAGUJEVAC - Radoslav A. (58) iz Čačka sproveden je istražnom sudiji Opštinskog suda u Kragujevcu zbog sumnje da je falsifikovao isprave. Policijska uprava u Kragujevcu saopštila je da se sumnja da je Radoslav A. u septembru prošle godine od zasad nepoznate osobe nabavio falsifikovane obrasce izvoda iz matične knjige rođenih i uverenja o državljanstvu na ime članova jedne porodice iz Peći. Falsifikovanu dokumentaciju za koju su Radoslavu A. platili 700 evra upotrebili su u Policijskoj upravi Peć kako bi pribavili putne isprave.  

B. K.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.