Hodak: Ne poznajem Jocića

Izvor: Politika, 07.Maj.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hodak: Ne poznajem Jocića

Od našeg stalnog dopisnika

Zagreb, 7. maja – Najnovija tragedija zagrebačke policije, u kojoj je u okršaju s naoružanim pljačkašem banke preksinoć jedan policajac poginuo a četvorica ranjena, medijski je zasenila druge kriminalne teme, pa tako i rasplitanje likvidacije direktora „Nacionala” Ive Pukanića.

Domaći mediji sada uglavnom prenose vesti na tu temu iz Beograda oko istrage nad uhapšenim Sretenom Jocićem, a zagrebački advokat >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Zvonimir Hodak kao pravni zastupnik Ivora Vucelića priprema tužbu protiv nedeljnika „Nacional” koji je krajem proteklog meseca dotičnog doveo u vezu s Jocom Amsterdamom.

Od Sretena Jocića sada svi „peru ruke” i tvrde da ga nikada nisu videli a kamoli s njim nešto pregovarali, a među takve „Nacional” je iz svojih izvora uz Ivora Vucelića (član uprave najjače hrvatske turističke agencije Adrijatikanet i bivši momak ubijene Hodakove ćerke Ivane) označio i advokata Zvonimira Hodaka, kontroverznog preduzetnika i vlasnika trgovačkog lanca „Getro” inače bivšeg zlatara Josipa Gucića, poznatog kompozitora zabavnih pesama Tončija Huljića (javnosti su manje poznati njegovi poslovi s nekretninama) i Novicom Petračem, sinom Hrvoja Petrača koji služi šestogodišnju kaznu zbog učestvovanja u otmici sina generala Zagorca. Zagorčev advokat je, podsetimo, upravo Zvonimir Hodak.

„Nacional” je i nedavno tvrdio da su svi oni odlazili kod Sretena Jocića u Beograd, gde su se u njegovoj vili na Dedinju i hotelu „Hajat” sastajali i razgovarali o mogućim ulaganjima. Po toj priči Jocić je navodno bio zainteresovan da otkupi neke građevinske poslove i nekretnine koje u Hrvatskoj ima osuđeni general Vladimir Zagorac, a spomenuti su bili ili veza za taj posao ili su želeli da preko Jocića ostvare neka ulaganja u Srbiji.

Svi oni to negiraju, pa tako i Zvonimir Hodak, za kojeg „Nacional” tvrdi da se „najmanje dva puta sastao s Jocićem”, koji je tada „poslao pozdrave Zagorcu”.

„Moram demantovati navode o mojim kontaktima sa Sretenom Jocićem. Niti sam ikada čoveka upoznao, niti sam s njim razgovarao. Koliko znam, ni Zagorec nije nikada upoznao Jocića”,tvrdi uporno Hodak i napominje da „novinar koji je u ’Nacionalu’napisao taj tekst nije ni socijalni ni novinarski problem, već medicinski”.

R. Arsenić

-----------------------------------------------------------

Crnogorci poriču

Ubistvo novinskog izdavača Ive Pukanića nije planirano u Crnoj Gori, juče je izjavila predstavnica crnogorske policije Tamara Popović.

Ona je podsetila na ranije provere koje je policija sprovela u vezi sa ubistvom Pukanića, o čemu je obavestila policiju Hrvatske. Popovićeva je rekla da policija Crne Gore nije u mogućnosti da iznese podatke dostavljene hrvatskoj policiji, jer su oni, kako je objasnila, važni za istragu ovog ubistva.

Beogradski mediji su objavili da su ubistvo Pukanića planirali Sreten Jocić i Slobodan Đurović, koji su se, navodno, zbog toga sastajali u Crnoj Gori.

R. H.

[objavljeno: 08/05/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.