Haradinaj ekspresno saslušan u francuskom sudu, bez odluke o daljem postupanju

Izvor: BKTV News, 01.Feb.2017, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj ekspresno saslušan u francuskom sudu, bez odluke o daljem postupanju

Saslušanje bivšeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja završeno za manje od pola sata.

Bivši komandant OVK i kosovski premijer Ramuš Haradinaj saslušan je pred francuskim sudom, ali odluka o daljem postupanju još nije doneta, javlja Indeksonline.

Haradinaj je pred sudiju izašao u 11 časova, a saslušanje je završeno za manje od pola sata, prenosi portal. Kako tvrdi portal, pozivajući se na dobro obaveštene izvore, konačna odluka o tome da li će biti pušten, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << izručen Srbiji ili Hagu, biće doneta naredne nedelje.

Uhapšen je 4. januara na aerodromu u Bazelu po interpolovoj potenici Srbije zbog sumnje da je 1998. i 1999. počinio ratne zločine nad Srbima i drugim nealbancima.

Francuski sud ga je 12. januara pustio da konačnu odluku o izručenju čeka na slobodi.

Haradinaju se za ratne zločine sudilo i pred Haškim tribunalom, koji ga je 2012. godine oslobodio po svim tačkama optužnice.

Nadležni srpski organi sada tvrde da imaju nove dokaze njegove umešanosti u zločine protiv čovečnosti 1998. i 1999. godine na Kosovu.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.