Izvor: B92, 31.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenje zbog mita u Ju-es stilu

Smederevo -- Smederevska policija pre pet dana uhapsila asistenta menadžera Ju-es stil Srbija Bratislava Ćulafića u trenutku primanja mita.

Ćulafić, asistent menadžera za primarnu proizvodnju te kompanije, uhapšen je 26. jula kod Jugopetrolove pumpe u Kolarima pošto je od predstavnika firme Mintek iz Njujorka primio deo traženog mita - prenosivi računar i 3.000 evra, saopštila je policija. Ju-es stil navodi da je Ćulafić radio kao prevodilac i administrativni asistent.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kako se navodi u policijskom saopštenju, Ćulafić je u proteklih šest meseci, iskorišćavanjem službenog položaja, od predstavnika preduzeća Mintek iz Njujorka zahtevao putnički automobil marke "folksvagen pasat", prenosni računar nove generacije i 10.000 evra.

Zauzvrat bi Ćulafić, u okvirima službenog ovlašćenja, izdejstvovao zaključenje novog ugovora o poslovno tehničkoj saradnji između Železare, kao naručioca i inostranog preduzeća Mintek, kao dobavljača. Vrednost posla je 3,5 miliona američkih dolara na godišnjem nivou.

Bratislav Ćulafić je osumnjičen i da je krajem juna 2007. iz kompanije u Smederevu izneo analize o upoređenju rezultata o navedenom ugovoru u odnosu na konkurenta u pomenutom poslu R.H.I. iz Austrije.

Ćulafić je analize predao predstavniku Minteka, mada se to kosi sa opštim aktima kompanije u kojoj je on asistent generalnog menadžera za primarnu proizvodnju, saopštila je policija.

Istražni sudija Okružnog suda u Smederevu, Predrag Lukić, noćas je, posle saslušanja, Ćulafiću odredio jednomesečni pritvor.

Iz kompanije Ju-es stil Srbija u međuvremenu je saopšteno da je Ćulafić radio na poslovima prevodioca i administrativnog asistenta u primarnoj proizvodnji.

Kompanija navodi da će nastaviti da sarađuje sa pravosudnim organima, kao i da se od zaposlenih i svih menadžera zahteva da se pridržavaju kako najviših standarda etičkog poslovanja, kao i svih zakona Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.