Hapšenje u Kraljevu – pronađeno 40 kilograma eksploziva i ručna bomba

Izvor: RTS, 25.Nov.2016, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenje u Kraljevu – pronađeno 40 kilograma eksploziva i ručna bomba

Tokom pretresa kuće u Kraljevu je pronađeno 40 kilograma eksploziva, ručna bomba i municija, a jedna osoba (63) je uhapšena. Značajno je to što se zaplenjuje nelegalno oružje koje se nalazi na teritoriji Srbije još iz ratova devedesetih, rekao je ministar policije Nebojša Stefanović za "TV Pink".
Ministar policije Nebojša Stefanović je za TV Pink rekao da je pre nekoliko sati, nakon pretresa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kuće u Kraljevu i drugih prostorija, pronađeno 40 kilograma eksploziva, jedna ručna bomba i više komada municije, a da je uhapšen D. Đ., kome je određeno zadržavanje do 48 sati.

Ministar je dodao da je to nastavak dobrog rada policije i da je važno da se zaplenjuje nelegalno oružje koje se nalazi na teritoriji Srbije još iz ratova devedesetih godina, i da se privode oni koji se bave njegovim prometom ili upotrebom.
"Oštrim sankcijama pokazujemo da to nećemo tolerisati", rekao je Stefanović.
Kako je RTS-u potvrđeno u policijskoj upravi u Kraljevu, tokom sutrašnjeg dana će biti izdato zvanično saopštenje policije o tom slučaju.
Ministar Stefanović je danas održao konferenciju za novinare na kojoj je rekao da je policija u više odvojenih akcija uhapsila 11 osoba na teritoriji Vojvodine zbog sumnje da su počinili više različitih krivičnih dela.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ARSENAL U KRALJEVU Policija pronašla 40 kilograma eksploziva u kući, jedna osoba uhapšena

Izvor: Blic, 25.Nov.2016

Tokom pretresa jedne kuće u Kraljevu i drugih prostorija pronađeno je 40 kilograma eksploziva, kao i jedna ručna bomba i više komada municije, a jedna osoba je uhapšena, izjavio je večeras ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović...- Pre nekoliko sati, nakon pretresa jedne kuće u Kraljevu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.