Izvor: B92, 03.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenje Krsta Stanišića

Beograd -- Srpska policija juče uhapsila Krsta Stanišića, crnogorskog državljanina, postupajući po međunarodnoj poternici koju je izdao Interpol.

Ime Krsta Stanišića vezivalo se za međunarodno organizovanje grupe za vršenje krivičnih dela trgovine drogom iz Turske u zemlje Zapadne Evrope. Radilo se uvek o izuzetno velikim količinama od više stotina kilograma.

Stanišić se, takođe, vezuje za kriminalnu grupu kojoj se pripisuje preko 20 ubistava izvršenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Nemačkoj, Švedskoj, Sloveniji, Holandiji, Italiji, Mađarskoj i zemljama bivše SFRJ.

Duže vreme boravio je u Budimpešti, a članovi te grupe su braća Raičević, braća Roganović i drugi. Nekoliko pripadnika te grupe likvidirano je i u Beogradu.

Većina članova grupe boravila je izvesno vreme i u Americi, gde su ostvarili kontakte i pozicije u kriminalnim krugovima. Deo grupe je u evropskim zatvorima zbog trgovine drogom, kaže se u saopštenju MUP-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.