Hapšenja u KC Vojvodine

Izvor: B92, 11.Apr.2013, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja u KC Vojvodine

Novi Sad -- Uhapšeno 7 osoba, lekara i zdravstvenih radnika Kliničkog centra Vojvodine, zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela prevara u osiguranju i mita.

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije, u koordinaciji sa Višim tužilaštvom u Novom Sadu, lišili su slobode lekare I.L. i V.Š i medicinskog tehničara V. M, kao i R.Đ, I.S. i H.T, a svi su iz Novog Sada.

Sumnja se da su izvršili više krivičnih dela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prevara u osiguranju i primanje i davanje mita, saopšteno je danas iz MUP-a.

Sumnja se da su I.L, V.Š i V.M. pripremali neistinitu lekarsku dokumentaciju u kojoj su lažno prikazivane povrede, navodno zadobijene u saobraćajnim nezgodama, a takva sačinjena medicinska dokumentacija prilagana je uz zahteve za naknade štete kod osiguravajućih društava u Novom Sadu.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti privedeni dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu, navedeno je u saopštenju.

Pripadnici MUP-a nastavljaju rad na slučaju radi utvrđivanja pričinjene štete osiguravajućim društvima, kao i iznosa pribavljene protivpravne imovinske koristi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AKCIJA SBPOK: Sedmoro uhapšeno zbog prevare sa osiguranjem

Izvor: Kurir, 11.Apr.2013

Uhapšeni su lekari i zdravstveni radnici Kliničkog centra Vojvodine - lekari I.L. i V.Š i medicinski tehničar V. M, kao i R.Đ, I.S. i H.T, svi iz Novog Sada..BEOGRAD - Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije, u koordinaciji sa Višim tužilaštvom...

Nastavak na Kurir...

Hapšenja lekara Kliničkog centra Vojvodine

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Apr.2013

Novosadska policija uhapsila je sedmoro lekara i tehničara Kliničkog centra Vojvodine i osoba koje se bave osiguranjem zbog sumnje da su i zvršili prevare u osiguranju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.