Hapšenja čelnika „Agrobanke”, za Antonićem se traga

Izvor: Politika, 08.Avg.2012, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja čelnika „Agrobanke”, za Antonićem se traga

BEOGRAD – Pet saradnika bivšeg predsednika izvršnog odbora „Agrobanke” Dušana Antonića lišeno je slobode, a za Antonićem se traga, rečeno je Tanjugu u MUP-u Srbije.

Akcija se odvija u saradnji sa Tužilaštvom.

TV B92 je javila, ne navodeći izvor, da je Antonić rano jutros napustio Srbiju i da više nije dostupan policiji i pravosudnim organima, koji su danas, kako prenosi ta TV, imali nameru da Antonića privedu na informativni razgovor.

Agrobanka >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je zbog gubitka od 300 miliona evra izgubila dozvolu za rad i NBS je uvela prinudnu upravu, a poslednjih meseci afera u toj banci je u žiži interesovanja srpske javnosti.

Bivši čelnik Agrobanke je sinoć za B92 odbacio kao neosnovane špekulacije da je banka poslovala sa gubitkom dok je on bio na njenom čelu, tvrdeći da je 2010. završila sa dobitkom od 1,1 milijardi dinara.

Prinudna uprava u banci je napravila gubitak od 300 miliona evra uvođenjem privremenih mera NBS, rekao je Antonić za TV B92, mada je kazao kako nije siguran da li je to učinjeno na štetu likvidnosti banke ili njenog bilansa.

On je izrazio spremnost da se pojavi pred istražnim organima, ukoliko ga pozovu, napominjući da svoje reči može da potkrepi papirima i ugovorima.

Spekuliše se da je upravo na ovu banku mislio potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, kada je nedavno najavio da će do kraja avgusta biti razrešena afera u jednoj banci u Srbiji.

Tanjug

objavljeno: 08.08.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.