Haos kod Horgoša 2: Migranti probili ogradu, mađarska policija pucala

Izvor: Večernje novosti, 28.Jan.2020, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos kod Horgoša 2: Migranti probili ogradu, mađarska policija pucala

Većina migranata nije uspela da pređe granicu, dok je policija presrela četvoricu migranata koji su uspeli da uđu na teritoriju Mađarske Mađarski policajac ispalio je tri hica upozorenja nakon što je oko 60 migranata danas pokušalo da pređe granicu na prelazu Reske (prema Srbiji), saopštila je mađarska policija.U incidentu niko nije povređen, navela je portparol policije Silvia Sabo, prenosi Rojters.Policija je navela da je grupa migranata htela da uđe u EU na prelazu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Reske (sa srpske strane Horgoš) oko 4.30 sati, zbog čega je policajac otvorio vatru.Kako prenosi agencija, većina migranata nije uspela da pređe granicu, dok je policija presrela četvoricu migranata koji su uspeli da uđu na teritoriju Mađarske.Prelaz je zatvoren, dok je veći kontrolni punkt za međunarodne putnike i teretni prevoz otvoren.Priliv migranata počeo je ponovo da raste krajem prošle godine, a svake nedelje granicu pokuša da pređe po nekoliko stotina ljudi, navodi agencija.Na tom graničnom prelazu dogodili su se veliki nemiri tokom migrantske krize 2015. godine, kada se policija sukobila sa stotinama ljudi koji su pokušali da se probiju na teritoriju EU.Premijer Viktor Orban posle toga je naredio da se podigne čcelična ograda duž mađarske granice, da bi se sprecili dolasci.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Migranti probili ogradu na granici, mađarski policajci pucali u vazduh

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Jan.2020

Grupa od šezdeset migranata pokušala je u utorak ujutru iz Srbije da uđe na teritoriju Mađarske kod graničnog prelaza Horgoš-Reske 2, oborivši ogradu, saopštila je mađarska policija. U saopštenju se navodi da su mađarski pogranični policajci ispalili hice upozorenja. Dodaje se da je četvoro...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

(VIDEO) Pogledajte kako grupa od 60 migranata probija ogradu na mađarskoj granici posle čega čuvari PUCAJU U VAZDUH

Izvor: Blic, 28.Jan.2020

Grupa od oko 60 migrana probila je rano jutros zaštitnu ogradu na graničnom prelazu Horgoš 2-Reske 2 i tako ilegalno prešla na teritoriju Mađarske, zbog čega su njihovi čuvari na granici ispalili tri hica i vazduh ako upozorenje.

Nastavak na Blic...

Policija pronašla 37 migranata koji su pokušali da ilagalno uđu u Madjarsku

Izvor: Danas, 28.Jan.2020

Načelnik Uprave granične policije Miljan Stanojević saopštio je da je policija pronašla 37 migranata, koji su rano jutros oko pet sati pokušali da ilegalno pređu u Mađarsku u blizini Graničnog prelaza Horgoš 2-Reske 2.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.