HR: Sretku Kaliniću određen pritvor

Izvor: B92, 24.Jun.2010, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HR: Sretku Kaliniću određen pritvor

Zagreb -- Županijski sud u Zagrebu odredio je jednomesečni pritvor Sretku Kaliniću, jednom od osuđenih za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.

Kaliniću je određen pritvor zato što su kod njega nađena falsifikovana dokumenta - dva lažna pasoša, kazao je agenciji Beta istražni sudija Krešimir Devčić.

"Kalinić će tokom dana biti odveden u pritvor u Remetincu, odnosno u zatvorsku bolnicu", rekao je Devčić za agenciju Beta.

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rečima, Kalinića je danas ispitao u bolnici Sestara milosrdnica u Zagrebu u kojoj je posle ranjavanja na zagrebačkom jezeru u Rakitju pre dve nedelje.

"Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva i mogućnosti ponavljanja krivičnog dela", objasnio je Devčić.

Na Kalinića je 8. juna na zagrebačkom jezeru u Rakitju pucao još jedan osuđenih za Đinđićevo ubistvo, Miloš Simović.

Simović je dva dana kasnije uhapšen pri pokušaju ilegalnog prelaska srpsko-hrvatske granice i nalazi se u zatvoru u Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.