HOLANDIJA NEĆE TRAŽITI IZRUČENJE BOJOVIĆA

Izvor: Kurir, 13.Feb.2012, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HOLANDIJA NEĆE TRAŽITI IZRUČENJE BOJOVIĆA

Holandija odustala od zahteva za izručenje Luke Bojovića jer je optužnica povučena

HAG - Holandija neće tražiti izručenje srpskog kriminalca Luke Bojovića, uhapšenog prošle nedelje u Španiji, javila je holandska agencija ANP, pozivajući se na tužilaštvo.

Agencija je prenela izjavu neimenovanog portparola tužilaštva da je optužnica protiv Bojovića za saučesništvo u ubistvu povučena.

Bojović je bio optužen >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za učešće u ubistvu Srđana Miranovića, 12. januara 2006. u Podgorici.

To ubistvo, podseća ANP, bilo je deo obračuna u amsterdamskom podzemlju između grupa Viljema Holejdera i Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam.

Jocić je sada u zatvoru u Beogradu, gde je osuđen na 15 godina zatvora zbog podsticanja na ubistvo, a sudi mu se i za učešće u ubistvu hrvatskog izdavača Ive Pukanića.

Bojović je u Srbiji optužen za više ubistava i druga krivična dela.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.