Guzijan i Mitković ćute o otmici, određen im pritvor

Izvor: RTS, 18.Mar.2017, 01:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Guzijan i Mitković ćute o otmici, određen im pritvor

Zemunci Marko Guzijan (27) i Vojislav Mitković (28) su se na saslušanju kod tužioca branili ćutanjem povodom sumnji da su sa još tri saučenika, za kojima se traga, u avgustu prošle godine oteli sugrađanina Z. L., a sud im je potom odredio pritvor.
Na saslušanju u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu, sin Jovana Guzijana Cunera, kojeg je 2002. u pucnjavi na Novosadskom putu likvidirao "zemunski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << klan", i Mitković su iskoristili svoje pravo da ne iznose odbranu.
Na predlog tužilaštva sud im je pred ponoć odredio pritvor da ne bi ponovili krivično delo i da ne bi uticali na svedoke.
Guzijan i Mitković su uhapšeni pre dva dana zbog sumnje da su u oteli Z. L., a mediji su preneli da je motiv otmice bio sukob dve grupe mladića zbog devojke.
Mladića su, kako se sumnja, sačekali ispred njegove zgrade i uz upotrebu elektrošokera izvukli iz automobila, vezali mu ruke lisicama i ubacili ga u svoja kola. Odvezli su ga do nenaseljenog dela Zemun polja i tukli, pritom mu nanevši teške telesne povrede.
Kad se iživljavanje završilo, odvezli su ga na drugu lokaciju, gde su ga izbacili iz kola, preneli su mediji.
Oni se sumnjiče za krivična dela protivpravno lišenje slobode, prinuda i teška telesna povreda.
Guzijan je, prema pisanju medija, već odležao zatvorsku kaznu zbog ubistva oca i sina Zorana (51) i Aleksandra (22) Dimitrijevića, koje je počinio kao 17-godišnjak, 2007. godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Guzijan i Mitković ćute o otmici, određen im pritvor

Izvor: B92, 18.Mar.2017

Beograd -- Zemunci Marko Guzijan (27) i Vojislav Mitković (28) su se na saslušanju kod tužioca branili ćutanjem...Oni su osumnjičeni da su sa još tri saučenika za kojima se traga u avgustu prošle godine oteli sugrađanina Z. L., a sud im je potom odredio pritvor...Na saslušanju u Trećem osnovnom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.