Izvor: B92, 05.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupna samoubistva u Japanu

Tokijo -- Devet osoba pronađeno je mrtvo u automobilima na dva parkinga. Policija sumnja da se radi o grupim samoubistvima.

Kako javljaju agencije u kombiju, parkiranom u jednoj zabačenoj ulici u Miuri, zapadno od Tokija, mrtvi su pronađeni tri mladića i tri devojke, starosti oko 20 godina.

Portparol japanske policije je rakao da se sumnja da se radi o grupi samoubica, jer su policajci u kolima pronašli četiri peći na ugalj, koje ispuštaju ugljenmonoksid, smrtonosni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otrov, kao i kutije sa pilulama za spavanje, kao i da su prozori bili zalepljeni iznutra.

Sličan događaj zabeležen je i u drugom gradu, Higasi Izu, gde je policija takođe, pronašla u jednom parlkiranom automobilu tela troje ljudi, muškarca i dve žene. I u tom vozilu nalazila se peć na ugalj, a prozori su takođe bili zalepljeni iznutra, stim da su preminuli u tom slučaju imali između 30 i 40 godina.

Inače, prema zvaničnim podacima policije, u Japanu je 2003.samoubistvo izvršilo 34.000 ljudi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.