Granična policija zaplenila oružje i vojnu opremu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2009, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Granična policija zaplenila oružje i vojnu opremu

BEOGRAD - Granična policija MUP-a zaplenila je, u dve odvojene akcije, veću količinu vojne opreme, oružje i municiju, na prelazima Srpska Crnja i Batrovci, saopšteno je danas iz MUP-a.

Na prelazu Srpska Crnja policija je kod Beograđanina Darka P. (30) i poljskog državljanina Adama K. (29), prilikom kontrole putničkog vozila poljskih tablica, pronašla protivavionsku granatu, sablju, 26 bajoneta, 16 pancirnih prsluka, 15 šlemova, komplet minerske opreme, dva fara, 27 drvenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kundaka i 155 ašovčića.

Pronađeni su i 24 školskih metaka "broving", postolje za puškomitraljez i tenkovski mitraljez, dvogled sa postoljem, PT lansirna kutija, tri kutije za municiju za puškomitraljez, optika, 42 komada lim okvira za AP, zaštitne maske, radio stanica, kutija za baterije, tri kutije prve pomoći i druga vojna oprema.

Vojna oprema je oduzeta uz potvrdu, a protiv osumnjičenih su podnete prekršajne prijave i izrečene novčane kazne u iznosu od po 9.000 dinara.

Granična policija je na prelazu Batrovci uhapsila turskog državljanina Guduk Čujhana (50) i zaplenila oružje koje je pronađeno prilikom kontrole putničkog vozila "mercedes", francuskih tablica, na izlazu iz Srbije.

U prtljažniku su pronađena četiri pištolja: "Češka zbrojovka" kalibra 7,65 milimetara sa pet okvira, "Glok 19" kalibra 9 milimetara, "Pijetro Bereta" kalibra 9 milimetara i "Smit i Veson" model 5906 kalibra 9 milimetara.

Svi pištolji su imali okvire i 254 metka, a osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden dežurnom istražnom sudiji Opštinskog suda u Šidu, koji mu je odredio pritvor od 30 dana, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.