Izvor: B92, 11.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grafiti kao "bahato ponašanje"

Kikinda, Beograd -- Antihrvatski grafiti na zgradi u Kikindi, zavedeni u policiji kao bahato ponašanje, a ne izazivanje nacionalne netrpeljivosti.

U informativnoj službi Policijske uprave Kikinda potvrđuju da je taj incident zaveden kao bahato ponašanje i da je protiv N.N. počinilaca podneta prijava i urađen izveštaj za opštinskog javnog tužioca. Na zidu biciklane na Mikronaselju, juče su osvanula dva velika nacionalistička grafita koja su prekrila ceo zid.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Latinicom je ispisano "Srbi, ne dajte svoju vjeru, uzeće vam državu", "Hrvati su prevaranti" i "Bože, spasi nas od kuge i Hrvata".

Odbor Skupštine zaseda u Kikindi

Odbor Skupštine Srbije za međunacionalne odnose održaće u subotu sednicu u Kikindi na kojoj će razmotriti informaciju o stanju međunacionalnih odnosa u toj opštini.

Informaciju o tome podneće predsednik Opštinskog odbora za međunacionalne odnose u Kikindi.

Na sednici u zgradi Skupštine opštine Kikinda, Odbor bi trebalo da utvrdi članove pododbora za razmatranje pitanja u vezi sa unapređenjem položaja Roma i implementacijom Dekade Roma.

Biće reči i o izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi koje je odboru dostavio Centar za regionalizam iz Novog Sada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.