Gost u kafiću ubijen greškom

Izvor: Blic, 11.Avg.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gost u kafiću ubijen greškom

BUDVA - Goran Pejović (29) iz Nikšića je ubijen, a njegov drug Vojkan Inić (27) iz Pljevalja je ranjen u pucnjavi preksinoć oko 18 sati u bašti kafića „Palma", čiji je vlasnik Miloš Marović, sin poslednjeg predsednika SRJ Svetozara Marovića. Policija sumnja da je mladić ubijen greškom i da je meta bio kontroverzni Budvanin, čije se ime povezuje s pojedinim likvidacijama u Crnoj Gori i Beogradu, a koji je sedeo nedaleko od Pejovića. U prilog toj pretpostavci ide i poruka koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je ubica uputio Pejoviću pre nego što je ispalio smrtonosne hice: „Ovo ti je pozdrav iz Beograda".

Pejović, Inić i dvojica prijatelja iz Beograda sedeli su i pili piće kada je njihovom stolu prišao maskirani, bradati muškarac srednjih godina, obučen u kariranu košulju, duge crne kose, sa slamenim šeširom na glavi. Govorio je ekavski, beogradskim akcentom, i preneo mu „pozdrav iz Beograda". Izvadio je pištolj i pucao u Pejovića, koji je odmah preminuo. Na nišanu ubice našao se i Inić, koga je metak pogodio u grudi.

Držeći pištolj u rukama, ubica je potrčao ka šetalištu gde su bile stotine turista. U trenutku kada je trčao pored „Trokodera", na njega je pucao neko iz ove diskoteke, ali ga je metak promašio i uspeo je da uzvrati paljbu. To potvrđuju dva metka koja su se zarila u vrata diskoteke, a jedan automobil je oštećen od hitaca ispaljenih iz „Trokadera". Ubica je nastavio da trči ka groblju Gospoštine u centru Budve, gde mu se gubi trag. Na mesto pucnjave odmah je stigla policija, a teško ranjeni Inić prevezen je u kotorsku bolnicu, gde je smešten na odeljenju intezivne nege. Obavljen je uviđaj, a po saznanju da je Goran ubijen, u Budvu su doputovali njegovi otac i brat.

U potrati za ubicom, tri sata posle pucnjave su u Budvu pristigli i specijalci MUP-a Crne Gore, naoružani „dugim" cevima. Blokirani su svi izlazi iz grada. Ubica, međutim, nije uhapšen, a veruje se da su mu saučesnici pomogli da se pre „zatvaranja" Budve skloni na sigurno.

Goran Pejović je u Budvu doputovao na odmor. Društvo su mu pravili Inić, koji inače živi u Novom Sadu, i dvojica prijatelja iz Beograda. Pejović nije imao dosije, a taj njegov miran život, kao i blizina kontroverznog Budvanina, ukazuju na mogućnost da je ubijen greškom. Zbunjuje kako je došlo do zamene ako je ubica zaista profesionalac i ako je imao pomagače u Budvi koji poznaju metu.

Policija istražuje i život Gorana Pejovića, ali za sada nije otkriven nijedan incident koji bi ukazao na mogući motiv ubistva. S roditeljima i bratom živeo je povučeno, a bio je zaposlen u Fabrici za viklovanje motora na Vilusima.

- Goran je bio mladić za primer, miran. Šokirani smo time što je ubijen. Taj momak nikada nije napravio nikakav incident niti je učestvovao u njima. Svaki roditelj bi poželeo takvo dete - kažu Pejovićeve kolege.

Ranjeni Inić smešten je na intezivnu negu kotorske bolnice, a direktor te medicinske ustanove, dr Nebojša Bjelica, kaže da je „van životne opasnosti i njegovo stanje je stabilno".

- Metak u njegovim grudima rasprsnuo se na deliće i hirurg treba da odluči da li će biti operisan - kaže dr Bjelica.

Turisti snimili ubistvo

Prema nezvaničnim informacijama, holandski turisti koji su se zatekli na šetalištu zabeležili su video-kamerom ubistvo u bašti „Palme". Turisti su, navodno, snimali Budvu,

a dok su prolazili pored „Palme", zabeležili su i trenutak kada je ubica zapucao ka stolu, gde su sedela četvorica mladića. Holanđani su video-zapis predali policiji, koja ga je pregledala, ali još nije poznato da li taj snimak može pomoći u identifikaciji ubice.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Budva: Likvidacija naočigled turista

Izvor: Mondo, 12.Avg.2008, 09:37

Nikšićanin Goran Pejović (29) hladnokrvno je ubijen hicem u potiljak, a njegov prijatelj Vojkan Inić iz Novog Sada (27) teško ranjen dok su sedeli u bašti budvanskog kafića 'Palma', čiji je vlasnik Marovićev sin Marko. Holandski turisti snimili ubistvo. Pretpostavlja se da je mladić greškom...

Nastavak na Mondo...

Ubica pogrešio metu?

Izvor: Glas javnosti, 13.Avg.2008, 07:37

KOTOR - Novosađanin Vojkan Inić (27), koji je prekjuče oko 17.45 teško ranjen u kafiću „Palma“ u centru Budve kada je ubijen Nikšićanin Goran R. Pejović (29), operisan je iste večeri i nalazi se van životne opasnosti...Inić je hospitalizovan u Opštoj bolnici u Kotoru, u koju je u svesnom...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.