Izvor: RTS, 29.Jul.2021, 07:24

Gori više desetina hektara šume u Murtenici, helikopterska jedinica se uključuje u gašenje

Veliki požar zahvatio je više desetina hektara šume u Murtenici, javlja dopisnik RTS-a.
Sto vatrogasaca, kojima su jutros u pomoć stigla i dva helikoptera MUP-a, pokušavaju da lokalizuju veliki požar u Murtenici gde nekoliko dana gore desetine hektara četinara.

Gašenje otežava vreo dan i povremeni jak vetar.
Požar je u rejonu sela Negbina i na granici s Draglicom. Vatrogasci sprečavaju da se vatra proširi ka naselju i kućama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Negbini. 

Zamenik načelnika Uprave za spasilačke jedinice i civilne zaštite Vlado Plemić rekao je za RTS da je situacija pod kontrolom, zapadna strana požara je presečena i ne bi trebalo da dođe do pogoršanja situacije.
"Dosta zavisi od vremenskih uslova. Više nema otvorenog plamena. Spremamo se da požar dočekamo na mestima gde mislimo da postoji opasnost da će se pojaviti", naveo je Plemić.

Helikopterska jedinica MUP-a uključila se u gašenje požara zajedno sa više od 70 vatrogasaca-spasilaca iz Nove Varoši, Prijepolja, Užica, Čačka, Kragujevca, Kraljeva, Novog Pazara, Jagodine, Kruševca, Beograda, Valjeva, Novog Sada i Prokuplja, sa 22 vozila, koji se tri dana bore sa vatrenom stihijom na izuzetno nepristupačnom terenu i uz otežavajuće vremenske prilike.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BUKTI POŽAR NA MURTENICI Gori više desetina hektara šume, helikopterska jedinica se uključuje u gašenje, na terenu 100 VATROGASACA!

Izvor: Blic, 29.Jul.2021

Požar koji je u nedelju zahvatio deo državne šume na Murtenici kod sela Negbine, nekontrolisano se širi ka zaseocima Ilići, Perišići, Kuželjevići.

Nastavak na Blic...

Gori više desetina hektara šume u Murtenici kod Nove Varoši

Izvor: Danas, 29.Jul.2021

Veliki požar zahvatio je više desetina hektara šume u Murtenici, javio je dopisnik RTS-a.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.